fbpx

9Zeros

El programa formatiu de 9zeros està considerat com un dels millors currículums d’animació d’Europa segons la Animation Career Review, i es menciona al llibre blanc de l’animació a Espanya com una de les escoles de referència del sector.

Des del gener de 2015, ECIB incorpora a la seva oferta formativa tota l’experiència, metodologia i disseny curricular de 9ZEROS (Escola d’Animació de Catalunya), convertint-se, d’aquesta manera, en una de les úniques institucions d’Europa que combina totes les disciplines cinematogràfiques al seu pla d’estudis; amb cursos i màsters en direcció cinematogràfica, so, fotografia, cinema documental, així com en animació 2D, 3D i stop-motion.

La raó d’aquesta incorporació és doble: per un costat garantir, per mitjà del conveni marc subscrit entre l’ECIB i la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya, l’expedició de títols universitaris per als cursos i màsters d’animació 2D, 3D i stop-motion; i per l’altre, adaptar-se a la realitat d’un mercat cinematogràfic canviant, en el qual ficció, animació i documental conviuen i interactuen harmònicament.

Projectes Realitzats

9zeros Escola d’Animació de Catalunya

Les millors idees que proposen els alumnes d’animació es realitzen amb el suport i la producció de Dosmentes Films; des del guió, passant per la realització, i fins a la postproducció. Al seu torn, l’escola s’encarrega d’enviar els curtmetratges dels seus alumnes a diferents festivals nacionals i internacionals.

Oferta Formativa d’animació

ECIB | Escola de Cinema de Barcelona

No tan sols cal formar els alumnes com a tècnics que siguin capaços de dur a terme les tasques que se’ls hagin assignat, sinó que, a més, cal que siguin creadors i realitzadors capaços de generar i dirigir aquestes obres i productes audiovisuals.

Per aquest motiu, amb el nostre pla d’ensenyament no tan sols aconseguim que l’alumne obtingui aquests coneixements de forma adequada, sinó que l’acostament combinat a l’animació en 3D, Dibuix Animat i Stop-motion ha demostrat ser el millor mètode per formar els futurs animadors, sent considerats els alumnes de 9zeros com els més ben preparats en entrar al món laboral.

A més, l’escola imparteix els Cursos Anuals d’Iniciació a l’Animació que ofereixen una extensa introducció a cadascuna de les tècniques d’animació existents: Dibuix Animat, 3D i Stop-motion. Nou mesos perquè els alumnes aprenguin, tècnicament i artística, com realitzar una obra d’animació.

Tot això es complementa amb una àmplia oferta de cursos intensius més específics que es desenvolupen d’octubre a juny i que culminen amb l’escola d’estiu; una introducció intensiva a les tres tècniques d’animació (3D, dibuix animat i stop-motion).

Diploma en Animació (3 anys)

L’animació està vivint un moment dolç dins el panorama internacional. Els darrers anys estem presenciant un enorme interès per aquest gènere amb un increment de produccions realitzades en 3D, 2D i Stop-motion. Des de les primeres animacions amb maneta a principis de segle a l’Hotel Elèctric (Segundo de Chomon, 1898) fins al cinema actual en 3D, l’art de l’animació ha evolucionat tant tècnicament com artística.
Els modes de producció i creativitat s’han transformat de tal manera que la implementació de tècniques tradicionals i digitals en una mateixa obra ja és una realitat, com ho demostra Rompe Ralph (Ritch Moore, 2012).