Curs avançat de direcció de fotografia

Curs avançat de direcció de fotografia

Duració: 120 hores lectives

En paral·lel als ràpids canvis que s’estan suscitant tècnicament en el cinema actual, resulta imprescindible partir dels aspectes bàsics de la captació de la imatge fotogràfica per poder comprendre d’on ve el cinema digital. Des de la mecànica de càmera a la geometria i naturalesa de la llum impartits el primer any, el següent temari passa per tots els aspectes tècnics i artístics del cinema, sigui químic o digital, al servei de la creació d’ambients i realitats cinematogràfiques.

Solicitar el temari

Omple el següent formulari i t’enviarem el temari complet del curs

Anar al formulari

Objectiu

L’objectiu del curs avançat de Direcció de Fotografia és proveir l’alumne d’amplis coneixements pràctics sobre el tractament de la llum en el cinema, a través del maneig de càmeres en suport HD. Aprendre les funcions i tasques del Director de Fotografia i operador cinematogràfic dins del procés cinematogràfic.

A qui va dirigit

A estudiants d’audiovisuals, d’escoles de cinema, professionals de l’ofici fílmic o simples interessats en el món professional del setè art que vulguin adquirir coneixements avançats de la feina que realitza el Director de Fotografia i Operador de càmera en el procés de creació d’una pel·lícula.

Informació Bàsica

CALENDARI Del 15 d’octubre de 2018 al 17 de juny 2019
REQUISITS Podran accedir al Curs avançat de Direcció de Fotografia els alumnes del curs d’iniciació a la Direcció de Fotografia. Les persones amb coneixements previs hauran de realitzar una prova d’accés consistent en un test de valoració d’aptituds, el resultat del test es comunicarà per e-mail.
HORARI Dilluns de 16:00 a 20:00 h.
IDIOMA Castellà

Metodologia

Tot el temari del curs avançat està supeditat a una sèrie continuada d’exercicis pràctics, en els quals, a més d’aplicar els conceptes bàsics explicats a classe, es pretén que es converteixin en experiència o training de cara a futurs rodatges:
– Creació de la carpeta de llum, al llarg del curs, com a font de referències visuals.
– Aprenentatge del material de l’escola. Càmeres BlackMagic, fotòmetres, equip de llum i accessoris. Exercicis d’exposició.
– Exercicis d’il·luminació. Esquemes: progressió de la senzillesa (un sol projector) a la complexitat (sets complets).
– Constant rodatge de plans de pel·lícules, videoclips, espots, etc. escollits pels propis alumnes.

Titulació

Curs Avançat de Direcció de fotografia de l’ECIB

Reel

 

La idea principal d’aquest programa és que l’alumne tingui una variada i completa carpeta de llum o reel, mitjançant ininterrompudes pràctiques en què anirà aplicant tota la teoria implícita explicada.

Projectes del curs

Professors

 

El nostre claustre docent està constituït principalment per professionals en actiu de la indústria del cinema l’experiència dels quals garanteix una formació d’acord amb la realitat de la professió avui en dia.

Programa del Curs

– Llum i pel·lícula
– Sensitometria i Densitometria
– El sistema de zones en la corba sensitomètrica
– Teoria del color
– La roda del color
– Control del color
– Corregint el balanç de la llum

PREPARACIÓ PER A UN PROJECTE
– Primeres llistes de material
– Llistes de material definitives
– La càmera
– Cinema
– HD i HR
– Òptiques
– Mida de la finestreta
– Proves de càmera
– Treball en el decorat
– Relació entre fotografia i altres departaments

Solicitar el temari

Omple el següent formulari i t’enviarem el temari complet del curs

Anar al formulari

Exercicis de classe