fbpx

Curs avançat de direcció de fotografia

Curs avançat de direcció de fotografia

Duració: 132 hores lectives

En paral·lel als ràpids canvis que s’estan suscitant tècnicament en el cinema actual, resulta imprescindible partir dels aspectes bàsics de la captació de la imatge fotogràfica per poder comprendre d’on ve el cinema digital. Des de la mecànica de càmera a la geometria i naturalesa de la llum impartits el primer any, el següent temari passa per tots els aspectes tècnics i artístics del cinema, sigui químic o digital, al servei de la creació d’ambients i realitats cinematogràfiques.

Objectiu

L’objectiu del curs avançat de Direcció de Fotografia és proveir l’alumne d’amplis coneixements pràctics sobre el tractament de la llum en el cinema, a través del maneig de càmeres en suport HD. Aprendre les funcions i tasques del Director de Fotografia i operador cinematogràfic dins del procés cinematogràfic.

A qui va dirigit

A estudiants d’audiovisuals, d’escoles de cinema, professionals de l’ofici fílmic o simples interessats en el món professional del setè art que vulguin adquirir coneixements avançats de la feina que realitza el Director de Fotografia i Operador de càmera en el procés de creació d’una pel·lícula.

Informació Bàsica

CALENDARI Del 11 d’octubre de 2022 al 27 de juny 2023
REQUISITS Podran accedir al Curs avançat de Direcció de Fotografia els alumnes del curs d’iniciació a la Direcció de Fotografia. Les persones amb coneixements previs hauran de realitzar una prova d’accés consistent en un test de valoració d’aptituds, el resultat del test es comunicarà per e-mail.
HORARI Dimarts de 16:00 a 20:00 h.
IDIOMA Castellà

Metodologia

Tot el temari del curs avançat està supeditat a una sèrie continuada d’exercicis pràctics, en els quals, a més d’aplicar els conceptes bàsics explicats a classe, es pretén que es converteixin en experiència o training de cara a futurs rodatges:
– Creació de la carpeta de llum, al llarg del curs, com a font de referències visuals.
– Aprenentatge del material de l’escola. Càmeres BlackMagic, fotòmetres, equip de llum i accessoris. Exercicis d’exposició.
– Exercicis d’il·luminació. Esquemes: progressió de la senzillesa (un sol projector) a la complexitat (sets complets).
– Constant rodatge de plans de pel·lícules, videoclips, espots, etc. escollits pels propis alumnes.

Càmeres

 

L’ECIB disposa en propietat dels següents equips de càmera:

 

ARRI ALEXA SXT PLUS

La ARRI ALEXA SXT Plus (XT = XtendedTechnology) és la càmera més versàtil i flexible de la gamma ALEXA SXT.  Amb un receptor sense fil integrat per al control remot de la càmera i la lent, sensors incorporats d’inclinació i gir,  i connectors addicionals per al control de la càmera i la lent, la ALEXA SXT Plus ofereix un valor únic per a tots aquells que puguin precsindir d’un visor òptic.

Com totes les càmeras ALEXA SXT, té enregistrament ARRIRAW en la càmera, filtració ND interna, sensor Super 35 4: 3, manera de sensor de Porta Oberta, captura de CDLintegrada, suport LDS PL, nou suport de muntatge del visor, de-squeeze anamòrfic i alta llicències de velocitat, així com un nou ventilador súper silenciós.

 

1 RED Scarlet-W, una càmera de cinema digital que incorpora el recent sensor DRAGON i que, segons anuncia el mateix fabricant, és la tempesta perfecta. Amb l’últim sensor desenvolupat per RED i amb una resolució nativa de 5K, aquesta càmera brilla per la seva versatilitat. Pot gravar en R3D, ProRes i DNxHD (l’Epic només grava en R3D). A més permet carregar arxius 3D LUT que faciliten la previsualització a la càmera de qualsevol look creat i desitjat. Amb antena WiFi i micro de càmera integrats, aquesta petita meravella de la tecnologia pot arribar a gravar fins a 300 fps a 2K (2:40:1) / 150 fps a 4K (2:40:1) / 60 fps a 5K (2:40:1). No obstant això, la velocitat no és la seva major virtut; el gran potencial d’aquest model rau en la possibilitat de poder intercanviar fàcilment la torreta i així poder passar de muntures EOS (Canon) a PL (Arri-cine 54mm). Aquest fet permet versatilitzar la càmera durant el transcurs de l’any, facilitant a més les classes diàries i elevant les seves prestacions en els projectes finals encarats a la projecció en sales. I per si fos poc, el seu sistema modular la fa compatible amb tots els accessoris d’última generació RED (DSMC2), permetent així l’acoblament complet amb la seva germana gran, la WEAPON, i la seva germana petita, la RAVEN.

La càmera ve equipada amb els següents accessoris: Mounting plate (15mm), Bateries Red Brick, matte box, Red station mini-mag, 2 Red Minimag de 120 GB, muntura PL DSMC TI PL MOUNT (CAPTIVE), release de 19 mm + DSMC MOUNTING PLATE i Follow focus.

 

A part de la RED Scarlet-W, l’ECIB també disposa en propietat de:

 

RED Scarlet Dragon Mysterium-X 5K

5 Cámaras BlackMagic Cinema production 4K,

2 BlackMagic Pocket 2k,

1 Sony a7s

i vàries DSLR-HD Canon: 7D, 5D i 600D; Panasonic P2; ARRI SLR 16mm i SONY Z-1 amb trípodes, lents i accessoris.

arri-alexa-xt-plus

Titulació

Curs Avançat de Direcció de fotografia de l’ECIB

Reel

 

La idea principal d’aquest programa és que l’alumne tingui una variada i completa carpeta de llum o reel, mitjançant ininterrompudes pràctiques en què anirà aplicant tota la teoria implícita explicada.

Projectes del curs

Professors

 

El nostre claustre docent està constituït principalment per professionals en actiu de la indústria del cinema l’experiència dels quals garanteix una formació d’acord amb la realitat de la professió avui en dia.

Programa del Curs

– Llum i pel·lícula
– Sensitometria i Densitometria
– El sistema de zones en la corba sensitomètrica
– Teoria del color
– La roda del color
– Control del color
– Corregint el balanç de la llum

PREPARACIÓ PER A UN PROJECTE
– Primeres llistes de material
– Llistes de material definitives
– La càmera
– Cinema
– HD i HR
– Òptiques
– Mida de la finestreta
– Proves de càmera
– Treball en el decorat
– Relació entre fotografia i altres departaments

Exercicis de classe

Solicitar el temari

Omple el següent formulari i t’enviarem el temari complet del curs

Nombre y apellido (*)

Email (*)

Teléfono

Población y país

Mensaje

Acepto la política de privacidad y protección de datos.