fbpx

Curs d’Iniciació a la Direcció Cinematogràfica

Curs d’Iniciació a la Direcció Cinematogràfica

Duració: 1 any

El curs d’iniciació a la Direcció Cinematogràfica té com a finalitat proveir els coneixements essencials per a la creació d’una obra cinematogràfica, des del naixement de la idea fins al muntatge definitiu i la seva posterior distribució. Significa un primer acostament teòric i pràctic al món del cinema a través de l’aprenentatge de la narrativa audiovisual, l’assimilació de les diverses disciplines cinematogràfiques i l’ús de les tècniques bàsiques per treballar en formats professionals de cinema.

A qui va dirigit

A tots aquells que vulguin iniciar-se en el món del cinema professional i que els sigui impossible rebre formació cinematogràfica en horari de matins pels seus compromisos laborals o acadèmics.

Objectiu

• Assimilació teoricopràctica del procés bàsic de creació d’un film, des del naixement de la idea fins a la seva realització, producció i promoció final.
• Immersió en els coneixements bàsics de l’ús de càmeres de HD, software d’edició d’imatge i so.
• Aprenentatge de les eines imprescindibles per a l’elaboració del guió, la producció, fotografia i disseny de so del film, així com l’assimilació pràctica del llenguatge cinematogràfic.
• Conèixer els diferents rols que componen l’equip tècnic d’un film; el director, productor, director de fotografia, muntador, guionista, etc.
• Permetre a l’alumne realitzar amb competència diversos curtmetratges en format HD com a primer pas per al perfecte domini en la Direcció d’obres cinematogràfiques.

Informació Bàsica

DURACIÓ 1 any
CALENDARI Del 4 d’octubre de 2022 al 22 de juny 2023
HORARI Dimarts a divendres de 17:00 a 20:00
IDIOMA Castellà

 

Metodologia

Es realitza un curtmetratge individual en HD en el primer quadrimestre que serveix per interioritzar les tècniques que s’utilitzen en la narrativa audiovisual. Al final de l’any es realitza un curtmetratge grupal en HD que ajuda l’alumne a prendre consciència de la importància del treball en equip i de com funcionen els diferents departaments en un rodatge cinematogràfic

Titulació

Curs d’iniciació a la Direcció cinematogràfica de l’ECIB

Projectes del curs

Professors

 

El nostre claustre docent està constituït principalment per professionals en actiu de la indústria del cinema l’experiència dels quals garanteix una formació d’acord amb la realitat de la professió avui en dia.

Programa del Curs

Muntatge
Programa del Curs
Llenguatge Cinematogràfic
Direcció (Tutoria de realització)
Direcció Artística
Anàlisi d’espai
Història del Cinema
Producció
Direcció de Fotografia
Guió
So
Muntatge

Solicitar el temari

Omple el següent formulari i t’enviarem el temari complet del curs

Nombre y apellido (*)

Email (*)

Teléfono

Población y país

Mensaje

Acepto la política de privacidad y protección de datos.