fbpx

Curs de direcció de fotografia

Curs de direcció de fotografia

Duració: 132 hores lectives

Es dedica part important del temari a analitzar les funcions del Director de fotografia i la seva particular relació amb la resta de l’equip fílmic. Mereix també especial atenció el paper que ocupen les càmeres DSLR dins el curs, amb pràctiques relatives al maneig de les Canon 5D i 7D, el tractament de la il·luminació i les singularitats del flux de treball.

A qui va dirigit

A estudiants de comunicació audiovisual, d’escoles de cinema, professionals de l’ofici fílmic o simples interessats en el món professional del setè art que desitgin adquirir coneixements avançats, partint de zero, de la feina que realitza el Director de Fotografia i Operador de càmera en el procés de creació d’una pel·lícula.

Objectiu

Proveir l’alumne d’amplis coneixements pràctics sobre el tractament de la llum en el cinema, a través del maneig de càmeres HD. Aprendre les funcions i tasques del Director de Fotografia i operador cinematogràfic dins del procés cinematogràfic.

Informació Bàsica

CALENDARI Del 10 d’octubre de 2022 al 26 de juny 2023
HORARI Dilluns de 16:00 a 20:00 h.
IDIOMA Castellà

PLACES EXHAURIDES

Metodologia

El curs és eminentment pràctic i es fonamenta en l’assimilació de les classes teòriques a través d’exercicis continus al plató i en exteriors amb càmeres HD. Paral·lelament, l’ECIB dóna l’oportunitat que els alumnes col·laborin en la fotografia dels curtmetratges realitzats en altres cursos del centre.

Càmeres

 

L’ECIB disposa en propietat dels següents equips de càmera:

 

ARRI ALEXA XT PLUS

La ARRI ALEXA XT Plus (XT = XtendedTechnology) és la càmera més versàtil i flexible de la gamma ALEXA XT.  Amb un receptor sense fil integrat per al control remot de la càmera i la lent, sensors incorporats d’inclinació i gir,  i connectors addicionals per al control de la càmera i la lent, la ALEXA XT Plus ofereix un valor únic per a tots aquells que puguin precsindir d’un visor òptic.

Com totes les càmeras ALEXA XT, té enregistrament ARRIRAW en la càmera, filtració ND interna, sensor Super 35 4: 3, manera de sensor de Porta Oberta, captura de CDLintegrada, suport LDS PL, nou suport de muntatge del visor, de-squeeze anamòrfic i alta llicències de velocitat, així com un nou ventilador súper silenciós.

1 RED Scarlet-W, una càmera de cinema digital que incorpora el recent sensor DRAGON i que, segons anuncia el mateix fabricant, és la tempesta perfecta. Amb l’últim sensor desenvolupat per RED i amb una resolució nativa de 5K, aquesta càmera brilla per la seva versatilitat. Pot gravar en R3D, ProRes i DNxHD (l’Epic només grava en R3D). A més permet carregar arxius 3D LUT que faciliten la previsualització a la càmera de qualsevol look creat i desitjat. Amb antena WiFi i micro de càmera integrats, aquesta petita meravella de la tecnologia pot arribar a gravar fins a 300 fps a 2K (2:40:1) / 150 fps a 4K (2:40:1) / 60 fps a 5K (2:40:1). No obstant això, la velocitat no és la seva major virtut; el gran potencial d’aquest model rau en la possibilitat de poder intercanviar fàcilment la torreta i així poder passar de muntures EOS (Canon) a PL (Arri-cine 54mm). Aquest fet permet versatilitzar la càmera durant el transcurs de l’any, facilitant a més les classes diàries i elevant les seves prestacions en els projectes finals encarats a la projecció en sales. I per si fos poc, el seu sistema modular la fa compatible amb tots els accessoris d’última generació RED (DSMC2), permetent així l’acoblament complet amb la seva germana gran, la WEAPON, i la seva germana petita, la RAVEN.

La càmera ve equipada amb els següents accessoris: Mounting plate (15mm), Bateries Red Brick, matte box, Red station mini-mag, 2 Red Minimag de 120 GB, muntura PL DSMC TI PL MOUNT (CAPTIVE), release de 19 mm + DSMC MOUNTING PLATE i Follow focus.

 

A part de la RED Scarlet-W, l’ECIB també disposa en propietat de:

 

RED Scarlet Dragon Mysterium-X 5K

5 Cámaras BlackMagic Cinema production 4K,

2 BlackMagic Pocket 2k,

1 Sony a7s

i vàries DSLR-HD Canon: 7D, 5D i 600D; Panasonic P2; ARRI SLR 16mm i SONY Z-1 amb trípodes, lents i accessoris.

arri-alexa-xt-plus

Titulació

Curs de Direcció de fotografia de l’ECIB

L’objectiu del curs anual de direcció de fotografia és proveir l’alumne d’amplis coneixements pràctics sobre el tractament de la llum en el cinema, a través del maneig de càmeres en suport HD. Aprendre les funcions i tasques del Director de Fotografia i operador cinematogràfic dins del procés cinematogràfic.

Professors

 

El nostre claustre docent està constituït principalment per professionals en actiu de la indústria del cinema l’experiència dels quals garanteix una formació d’acord amb la realitat de la professió avui en dia.

Programa del Curs

Fonaments de la càmera
Exposició A
Exposició B
Conceptes bàsics de la llum
Exposició i relacions d’il·luminació
Les eines d’il·luminació
El llenguatge de les òptiques
Control de la imatge A
Control de la imatge B
Control de la imatge C
L’espai Fílmic
L’espai Fílmic B

Treball en el decorat
L’Equip de càmera
Vídeo i alta definició A
(Amb una càmera i un monitor a classe o plató)
Els orígens de la il·luminació del cinema
Vídeo i alta definició C
Llum i pel·lícula
Sensitometria i Densitometria
El sistema de zones
Teoria del color
La roda del color
Control del color
Corregint el balanç de la llum

Exercicis de classe

Solicitar el temari

Omple el següent formulari i t’enviarem el temari complet del curs

Nom i cognom (*)

Email (*)

Telèfon

Població i país

Missatge

Accepto la política de privacitat i protecció de dades.