fbpx

Curs de Disseny de so cinematogràfic

Curs de Disseny de so cinematogràfic

Duració: 168 hores lectives + hores pràctiques rodatges

Estudi So - 4
SONIDO_2
SONIDO_1
SONIDO

El curs de disseny sonor cinematogràfic té com a finalitat proveir els coneixements essencials per a la creació del disseny  de so d’una obra fílmica, des de l’anàlisi preliminar del so en el guió fins a les mescles i postproducció final. Significa un acostament intensiu teòric i pràctic al món del so en el cinema a través de l’aprenentatge de les seves tècniques essencials, la metodologia de treball i els equips professionals que envolten la professió del director de so. Per consolidar els coneixements adquirits, l’alumne participa activament en els curtmetratges i documentals dels Diplomes de Direcció cinematogràfica i animació i del Màster en documental.

Objectiu

La finalitat del curs és dotar l’alumne dels coneixements teoricopràctics essencials per dominar el procés de sonorització d’una obra cinematogràfica en les seves modalitats de ficció, animació o documental. Es persegueix familiaritzar l’alumne tant amb la tecnologia i equips d’àudio professionals com amb la metodologia de treball essencial per a la creació del so en el cinema, abastant des del primer anàlisi sonor del guió fins a les mescles en la postproducció final.

A qui va dirigit

A estudiants nacionals i internacionals a partir dels 17 anys amb o sense experiència en estudis audiovisuals, i a amants del cinema que vulguin adquirir una formació pràctica sobre el rol del director de so en el cinema, a través de la seva participació directa en curtmetratges i documentals en format professional.

Informació Bàsica

CALENDARI Del 24 d’octubre de 2022  al 4 de juliol 2023
HORARI Dilluns i dimarts de 16:00 a 20:00 h.
IDIOMA Castellà

Metodologia

El curs explora i aprofundeix, des d’una perspectiva pràctica, el paper del director de so en el cinema d’animació, ficció o documental. L’alumne adquireix una formació especialitzada sobre l’enregistrament del so en el rodatge, la utilització del software d’edició de so Pro Tools HD native, el maneig de la taula de mescles 5.1 i l’exploració de les possibilitats en l’ús de la veu, els efectes, diàlegs, foleys, soundtrack i els ambients que serveixen per realçar el dramatisme d’una producció i dotar-la de la seva essència sonora.

Titulació

Curs de disseny de so cinematogràfic per l’ECIB, Escola de cinema de Barcelona

Curtmetratges

Participació com a responsables de l’àrea del so en curtmetratges i documentals rodats en formats professionals i destinats al mercat dels festivals internacionals, immersió total i real en el procés de sonorització d’un curtmetratge i documental cinematogràfic, responsabilitat única com a director de so i tècnic de so i en totes les produccions i implicació tècnica i artística en la sonorització del film.

Professors

 

El nostre claustre docent està constituït principalment per professionals en actiu de la indústria del cinema l’experiència dels quals garanteix una formació d’acord amb la realitat de la professió avui en dia.

Programa del Curs

Mòdul 01 – El Disseny sonor
Mòdul 02 – El so i la seva captació
Mòdul 03 – L’Estudi de so
Mòdul 04 – Disseny sonor i Pro Tools

Solicitar el temari

Omple el següent formulari i t’enviarem el temari complet del curs

Nombre y apellido (*)

Email (*)

Teléfono

Población y país

Mensaje

Acepto la política de privacidad y protección de datos.