fbpx

Cursos d’estiu- Millora i ven el teu guió de llargmetratge

Cursos d’estiu

Millora i ven el teu guió de llargmetratge
Del 02 al 19 de juliol / 48h

Millora i ven el teu guió de llargmetratge

Durada: 48 Hores
Dates: Del 02 al 19 de juliol
Horari: 16:00-20:00
Preu: 280€

 

Aquest curs va destinat a aquells guionistes o directors-guionistes que partint d’una 1a versió de guió, tractament o sinopsi llarga (mínim 10 pàgines) creen que el seu material té encara marge de millora i tinguin com a objectiu final vendre els drets perquè es produeixi un llargmetratge de ficció. Durant el curs analitzarem com millorar i fer créixer el material fins a obtenir una versió susceptible de treure a la venda.

– Anàlisi dels guions/ sinopsis /tractaments. Aprofundir en el concepte de Tema i Tesi. Què vull explicar i per què?

– Anàlisi de referents propers: Quin tipus de pel·lícula vull fer? A qui va destinada? Aprofundir en el concepte de gènere, argument universal i viatge de l’heroi.

– Anàlisi de l’estructura del material de partida. Quin tipus d’estructura li convé més a la història? Quins són els punts de gir de la meva història? Aprofundir en el concepte de clímax i anticlímax.

– Anàlisi del personatge protagonista i de la força antagònica. Qui és el meu protagonista? Què està en joc? Quins són els nivells de conflicte? Anhels i pors del protagonista? Aprofundir en el concepte de necessitat dramàtica, backstory, evolució i arc de transformació. Enfrontament amb la força antagònica. Final i decisió crítica. Principi d’antagonisme.

– Una vegada acabada la versió del guió definitiva (per a la venda) preparació dels materials complementaris per vendre el projecte. El pitching o com comunicar/explicar la teva pel·lícula. Estratègies per vendre el teu guió.

Professor del curs

El nostre claustre docent està constituït principalment per professionals en actiu de la indústria del cinema i l’animació l’experiència de la qual garanteix una formació d’acord amb la realitat de la professió avui dia.

 

Lluís Quilez, dirección

 

Lluís Quilez es uno de los cineastas con mayor proyección en nuestro país. En 2015 estrenó en EEUU su primer largo, Out of the dark, una historia de fantasmas ambientada en Colombia protagonizada por Stephen Rea, Scott Speedman y Julia Stiles. Sus cortos han ganado premios en los principales festivales alrededor del mundo. “Yanindara” (2009) inauguró el Festival de Sitges y ya lleva 36 premios cosechados. Antes, “Avatar” (2005) ganó 60 galardones y estuvo preseleccionado para los Oscars de 2007. Su último trabajo, Graffiti, rodado en el entorno devastado de Pripyat, Ucrania, ganó más de 40 galardones incluyendo el Meliés de Plata en el Festival de Sitges de 2015, el premio Forqué y fue nominado a los Goya, Gaudí y volvió a ser finalista en los Oscars de 2017. Más de 150 premios en festivales internacionales acumulados entre todos sus trabajos así como la difusión masiva en canales como Movistar o HBO avalan su sólida carrera como uno de los cortometrajistas más laureados del panorama nacional.

Si hay algo a destacar de LLuís Quílez como guionista y realizador, son los conocimientos que hacen del cine algo universal y emocionante. La precisión en el guión, el dominio de la narrativa audiovisual y del ritmo se convierten en sus mejores armas para afrontar cualquier nuevo proyecto, consiguiendo así, que una combinación de rigor, eficiencia y pasión impregne todos sus trabajos.

Sol·licitar preinscripció

Emplena el següent formulari i et enviarem el document de preinscripció

Anar al formulari