fbpx
 

Diploma en Direcció Cinematogràfica

Diploma en Direcció Cinematogràfica

Duració: 3 anys

L’aparició de les càmeres de cinema digital ha posat en relleu el poder del creador sobre els mecanismes de producció de pel·lícules. L’arribada dels formats DSLR HD i de les càmeres de la família Blackmagic han democratitzat el món del cinema de tal manera que ha augmentat exponencialment el nombre de nous realitzadors. Però l’essència del cinema segueix inalterable. Les bones pel·lícules requereixen bones històries i narradors creatius. La tecnologia és l’embolcall en el qual recobrim aquest gran tresor que és el relat i el llenguatge cinematogràfic, que va veure la llum amb els germans Lumière, el motor que l’impulsa. El Diploma en Direcció Cinematogràfica forma l’alumne en l’aprenentatge de les tècniques cinematogràfiques per afrontar els reptes d’una indústria en constant canvi tecnològic i amb la finalitat que descobreixi la seva mirada com a cineasta.

Objectiu

Formar cineastes i professionals de la indústria que, a través de la teoria i de la pràctica, descobreixin la seva pròpia autoria i desenvolupin la seva obra cinematogràfica a través del coneixement dels diferents gèneres fílmics; ficció, animació i documental.

A qui va dirigit

El Diploma en Direcció Cinematogràfica està dirigit a totes aquelles persones a partir dels 17 anys que -sense un coneixement previ d’estudis audiovisuals- estan interessades en aprendre l’ofici de la Direcció cinematogràfica i totes les seves disciplines; producció, direcció muntatge, guió, etc., d’una manera pràctica i intensiva, a través de l’experiència transmesa per professionals del mitjà.

Informació Bàsica

DURACIÓ 3 anys.
DATA D’INICI 5 d’octubre de 2020
REQUISITS 17 anys mínim
CRÈDITS 180 ECTS (60 ECTS per any).
CALENDARI D’octubre a juny.
HORARI De dilluns a divendres de 10:00 a 14:00 h.
IDIOMA Castellà

Metodologia

La metodologia emprada en el diploma és eminentment pràctica, amb simulacres de pitching, assajos de treballs grupals i rodatges. La teoria es transmet a través d’activitats pràctiques que ajuden a consolidar l’aprenentatge. La seva avaluació es realitza a través d’activitats d’avaluació contínua (AAC).

La creació d’exercicis pràctics serveix per observar l’evolució de l’alumne en totes les assignatures. La realització d’un curtmetratge individual i grupal des del primer any quantifica el nivell adquirit en cada any acadèmic.

Càmeres

 

L’ECIB disposa en propietat dels següents equips de càmera:

ARRI ALEXA XT PLUS

La ARRI ALEXA XT Plus (XT = XtendedTechnology) és la càmera més versàtil i flexible de la gamma ALEXA XT.  Amb un receptor sense fil integrat per al control remot de la càmera i la lent, sensors incorporats d’inclinació i gir,  i connectors addicionals per al control de la càmera i la lent, la ALEXA XT Plus ofereix un valor únic per a tots aquells que puguin precsindir d’un visor òptic.

Com totes les càmeras ALEXA XT, té enregistrament ARRIRAW en la càmera, filtració ND interna, sensor Super 35 4: 3, manera de sensor de Porta Oberta, captura de CDLintegrada, suport LDS PL, nou suport de muntatge del visor, de-squeeze anamòrfic i alta llicències de velocitat, així com un nou ventilador súper silenciós.

1 RED Scarlet-W, una càmera de cinema digital que incorpora el recent sensor DRAGON i que, segons anuncia el mateix fabricant, és la tempesta perfecta. Amb l’últim sensor desenvolupat per RED i amb una resolució nativa de 5K, aquesta càmera brilla per la seva versatilitat. Pot gravar en R3D, ProRes i DNxHD (l’Epic només grava en R3D). A més permet carregar arxius 3D LUT que faciliten la previsualització a la càmera de qualsevol look creat i desitjat. Amb antena WiFi i micro de càmera integrats, aquesta petita meravella de la tecnologia pot arribar a gravar fins a 300 fps a 2K (2:40:1) / 150 fps a 4K (2:40:1) / 60 fps a 5K (2:40:1). No obstant això, la velocitat no és la seva major virtut; el gran potencial d’aquest model rau en la possibilitat de poder intercanviar fàcilment la torreta i així poder passar de muntures EOS (Canon) a PL (Arri-cine 54mm). Aquest fet permet versatilitzar la càmera durant el transcurs de l’any, facilitant a més les classes diàries i elevant les seves prestacions en els projectes finals encarats a la projecció en sales. I per si fos poc, el seu sistema modular la fa compatible amb tots els accessoris d’última generació RED (DSMC2), permetent així l’acoblament complet amb la seva germana gran, la WEAPON, i la seva germana petita, la RAVEN.

La càmera ve equipada amb els següents accessoris: Mounting plate (15mm), Bateries Red Brick, matte box, Red station mini-mag, 2 Red Minimag de 120 GB, muntura PL DSMC TI PL MOUNT (CAPTIVE), release de 19 mm + DSMC MOUNTING PLATE i Follow focus.

 

A part de la RED Scarlet-W, l’ECIB també disposa en propietat de:

 

1 RED Scarlet Dragon Mysterium-X 5K

5 Cámaras BlackMagic Cinema production 4K,

4 BlackMagic Pocket 6k,

1 Sony a7s

i vàries DSLR-HD Canon: 7D, 5D i 600D; Panasonic P2; ARRI SLR 16mm i SONY Z-1 amb trípodes, lents i accessoris.

arri-alexa-xt-plus
red-scarlet3

Titulació

Diploma en Direcció Cinematogràfica per la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya

Rodant des del primer any

 

A l’ECIB creiem que l’art cinematogràfic s’aprèn, sobretot, enfrontant-se a l’experiència que significa convertir en imatges allò plasmat en paper. La teoria ha de ser assimilada a través de la pràctica de rodatge perquè aquesta cobri un sentit complet. Per aquesta raó, el Diploma està dissenyat perquè rodis el teu propi guió des del primer any. Els curtmetratges es realitzen amb càmeres DSLR HD, Blackmagic Pocket 6k i en formats de Cine Alta amb Blackmagic 4K i RED SCARLET.

Projectes del curs

Professors

 

El nostre claustre docent està constituït principalment per professionals en actiu de la indústria del cinema l’experiència dels quals garanteix una formació d’acord amb la realitat de la professió avui en dia.

Programa del Curs

Primer any

 

– Llenguatge cinematogràfic 12 ECTS
– Direcció/Tutoria de realització 12 ECTS
– El cinema d’animació i les seves tècniques 1 ECTS
– Muntatge 2 ECTS
– Guió 9 ECTS
– Història del Cinema 3 ECTS
– Producció 2 ECTS
– Direcció de fotografia 3 ECTS
– Direcció artística 3 ECTS
– So 3 ECTS
– Edició d’imatge 1 ECTS
– Curtmetratges 9 ECTS

Segon any

 

– Llenguatge cinematogràfic 12 ECTS
– Dramatúrgia 6 ECTS
– Direcció/Tutoria de realització 6 ECTS
– Muntatge 2 ECTS
– Guió 9 ECTS
– Història del Cinema 2 ECTS
– Producció 1 ECTS
– Direcció de fotografia 2 ECTS
– Documental cinematogràfic 3 ECTS
– Direcció d’actors 2 ECTS
– Direcció artística 1 ECTS
– Script 1 ECTS
– Ajudantia de direcció 2 ECTS
– So 2 ECTS
– Curtmetratges 9 ECTS

Tercer any

 

– Llenguatge cinematogràfic 12 ECTS
– Posada en escena 12 ECTS
– Muntatge 2 ECTS
– Guió 6 ECTS
– Producció executiva 3 ECTS
– Cinema digital i VFX 2 ECTS
– Documental en primera persona 3 ECTS
– Ajudantia de direcció 3 ECTS
– Script Editor 2 ECTS
– Direcció d’actors 3 ECTS
– Direcció artística 1 ECTS
– El cine a la televisió. Les sèries 2 ECTS
– Curtmetratges 9 ECTS

Solicitar el temari

Omple el següent formulari i t’enviarem el temari complet del curs

Nombre y apellido (*)

Email (*)

Teléfono

Población y país

Mensaje

Acepto la política de privacidad y protección de datos.