fbpx

Diploma en Direcció de Fotografia

Diploma en Direcció de Fotografia

Duració: 2 anys

Durant més de cent anys el suport fotoquímic ha estat l’únic instrument capaç de captar llums i ombres per convertir-les en llenguatge visual mostrant idees i emocions en el cinema. Ens trobem en un moment en què els nous suports digitals posen en dubte la qualitat i eficiència del negatiu fílmic, i qüestionen no només la seva supremacia a la indústria sinó també la seva pròpia supervivència.

Conscients d’aquesta realitat, l’ECIB ha dissenyat un Diploma en Direcció de Fotografia el programa del qual s’orienta cap al coneixement pràctic dels processos digitals en la fotografia cinematogràfica i de quina manera aquests afecten tant la narrativa de la història com el procés de producció del film. Workflow, Color grading, LUTs, 4K, ACES, False Color, Raw, DIT o ASC-CDL són termes que comporten l’aparició d’un nou professional de la fotografia en cinema que poca cosa té a veure amb el que coneixíem fins ara.

Objectiu

Dotar l’alumne del coneixement de tècniques bàsiques i avançades d’il·luminació en el món del cinema i capacitar-lo en l’ús de les càmeres digitals en alta definició en format comprimit i raw.

A qui va dirigit

A estudiants a partir dels 17 anys de cinematografia, fotografia i audiovisuals en general o interessats en conèixer les eines per treballar la llum en el procés cinematogràfic.

Informació Bàsica

DURACIÓ 2 anys.
DATA D’INICI 5 d’octubre de 2020
REQUISITS 17 anys mínim
CRÈDITS 120 ECTS (60 ECTS per any)
CALENDARI D’octubre a juny
HORARI De dilluns a divendres de 10:00 a 14:00 h. 
IDIOMA Castellà

Metodologia

Eminentment pràctica basada en els rodatges d’exercicis en set i exteriors. Els programes de correcció de color, flux de treball i VFX dotaran l’alumne de l’experiència necessària per entendre la importància de la creació de la llum en els processos de postproducció digital.
Garantir a l’alumne un gran nombre d’hores pràctiques exercint de director de fotografia en els curtmetratges individuals i col•lectius que es realitzen durant el Diploma de Direcció Cinematogràfica.

Càmeres

 

L’ECIB disposa en propietat dels següents equips de càmera:

ARRI ALEXA XT PLUS

La ARRI ALEXA XT Plus (XT = XtendedTechnology) és la càmera més versàtil i flexible de la gamma ALEXA XT.  Amb un receptor sense fil integrat per al control remot de la càmera i la lent, sensors incorporats d’inclinació i gir,  i connectors addicionals per al control de la càmera i la lent, la ALEXA XT Plus ofereix un valor únic per a tots aquells que puguin precsindir d’un visor òptic.

Com totes les càmeras ALEXA XT, té enregistrament ARRIRAW en la càmera, filtració ND interna, sensor Super 35 4: 3, manera de sensor de Porta Oberta, captura de CDLintegrada, suport LDS PL, nou suport de muntatge del visor, de-squeeze anamòrfic i alta llicències de velocitat, així com un nou ventilador súper silenciós.

1 RED Scarlet-W, una càmera de cinema digital que incorpora el recent sensor DRAGON i que, segons anuncia el mateix fabricant, és la tempesta perfecta. Amb l’últim sensor desenvolupat per RED i amb una resolució nativa de 5K, aquesta càmera brilla per la seva versatilitat. Pot gravar en R3D, ProRes i DNxHD (l’Epic només grava en R3D). A més permet carregar arxius 3D LUT que faciliten la previsualització a la càmera de qualsevol look creat i desitjat. Amb antena WiFi i micro de càmera integrats, aquesta petita meravella de la tecnologia pot arribar a gravar fins a 300 fps a 2K (2:40:1) / 150 fps a 4K (2:40:1) / 60 fps a 5K (2:40:1). No obstant això, la velocitat no és la seva major virtut; el gran potencial d’aquest model rau en la possibilitat de poder intercanviar fàcilment la torreta i així poder passar de muntures EOS (Canon) a PL (Arri-cine 54mm). Aquest fet permet versatilitzar la càmera durant el transcurs de l’any, facilitant a més les classes diàries i elevant les seves prestacions en els projectes finals encarats a la projecció en sales. I per si fos poc, el seu sistema modular la fa compatible amb tots els accessoris d’última generació RED (DSMC2), permetent així l’acoblament complet amb la seva germana gran, la WEAPON, i la seva germana petita, la RAVEN.

La càmera ve equipada amb els següents accessoris: Mounting plate (15mm), Bateries Red Brick, matte box, Red station mini-mag, 2 Red Minimag de 120 GB, muntura PL DSMC TI PL MOUNT (CAPTIVE), release de 19 mm + DSMC MOUNTING PLATE i Follow focus.

 

A part de la RED Scarlet-W, l’ECIB també disposa en propietat de:

 

1 RED Scarlet Dragon Mysterium-X 5K

5 Cámaras BlackMagic Cinema production 4K,

4 BlackMagic Pocket 6k,

1 Sony a7s

i vàries DSLR-HD Canon: 7D, 5D i 800D; Panasonic P2; ARRI SLR 16mm i SONY Z-1 amb trípodes, lents i accessoris.

arri-alexa-xt-plus
red-scarlet3

Titulació

Diploma en Dirección de Fotografía por la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya

Curtmetratges

Els alumnes es responsabilitzen del procés complet tècnic i artístic de direcció de fotografia dels curtmetratges en format HSDSLR, Pocket 2K i 4K (Black magic 4K i Red Epic) dirigits pels alumnes del Diploma de Direcció. Es treballa des de l’anàlisi preliminar en la lectura del guió a la postproducció final amb la correcció de color. Els Directors de fotografia són escollits a través d’un “pitching”.

Projectes del curs

Professors

 

El nostre claustre docent està constituït principalment per professionals en actiu de la indústria del cinema l’experiència dels quals garanteix una formació d’acord amb la realitat de la professió avui en dia

Programa del Curs

Primer any

– Llenguatge cinematogràfic 9 ECTS
– Direcció/Tutoria de realització 3 ECTS
– Història del Cinema 2 ECTS
– Producció 2 ECTS
– Direcció artística 2 ECTS
– Curtmetratges 9 ECTS
– Fonaments de la fotografia 3 ECTS
– Control de la imatge: El llenguatge de les òptiques 3 ECTS
– Treball en el decorat 3 ECTS
– Exposició: la geometria de la llum 4 ECTS
– Eines de la il·luminació 4 ECTS
– El senyal de vídeo Digital I 2 ECTS
– Llum i estil I 3 ECTS
– Càmera i equips auxiliars 3 ECTS
– El senyal de vídeo Digital II 3 ECTS
– Llum i estil II: Els Gèneres i la Llum 2 ECTS
– Llum i estil III: Grans Directors de fotografia 3 ECTS

Segon any

– Llenguatge cinematogràfic 9 ECTS
– Fotografia 3 ECTS
– Posada en escena 3 ECTS
– Producció executiva 1 ECTS
– Script Editor 1 ECTS
– Direcció artística 1 ECTS
– Curtmetratges 9 ECTS
– Suports químics: sensitometria 3 ECTS
– Control i correcció del color en set 3 ECTS
– Preparació d’un projecte des de la fotografia I 2 ECTS
– Preparació d’un projecte des de la fotografia II: elecció del material 5 ECTS
– La llum al servei d’una història 3 ECTS
– Fluxos de treball del Cinema Digital 3 ECTS
– Sistema de gestió del color 3 ECTS
– Softwares, tècniques i processos de la Correcció de Color 7 ECTS
– Rols i funcions en el Cinema Digital: Del DIT al Colorista 2 ECTS
– Tècniques de VFX per a Directors de Fotografia 2 ECTS

Exercicis de classe

Solicitar el temari

Omple el següent formulari i t’enviarem el temari complet del curs

Nombre y apellido (*)

Email (*)

Teléfono

Población y país

Mensaje

Acepto la política de privacidad y protección de datos.