fbpx

Màster en Direcció de fotografia

.

Màster en Direcció de fotografia

Duració: Del 3 d’octubre de 2022 al 16 de desembre de 2023

Direcció de fotografia de primer nivell

 

El màster de direcció de fotografia d’ECIB està dirigit per aqueelles persones que tenen un domini força avançat de les eines técniques i creatives del diseny de la llum cinematogràfica y de la correcció de color.

 

Per a poder accedir al màster és imprescindible postular-se. Per a l’admisió no sols es valorarà el coneixement teòric de la fotografia aplicada al cinema sino tambié i especialment, les habilitats demostrades en rodatge. Es tindran molt en compte els treballs realitzats prèviament per la persona que es postula amb especial atenció a la factura visual de les seves produccions. El currículum acadèmic del participant és molt important per poder valorar sa admisió al màster, però no serà determinant com a resolució final.

 

És també fonamental tenir els coneixements bàsics del software de correcció de color Davinci Resolve. De totes maneres, l’escola ofereix la oportunitat d’adquirir-los a través del curs d’iniciació en correcció de color a la mateixa ECIB durant el mes de juliol.

 

Per aquells alumnes que no siguin admesos al màster de fotografia, l’escola ofereix l’opció d’accedir al segon any del Diploma de Direcció fotogràfica per tal d’aconseguir el nivell que es demana i poder matricular-se en el màster l’any següent.

Master direccion fotografía ECIB

Objectiu

L’objectiu consisteix en dotar a l’alumne d’un nivell excelent de formació fotogràfica en cinema a través de la experiència de dirigir la fotografia d’un curtmetratge amb medis profesionals supervisats pels millors directors de fotografia de la industria del cinema en Espanya.

A qui va dirigit

El màster està dirigit a estudiants amb coneixements avançats en fotografia cinematogràfica que vinguin d’altres escoles de cinema, facultats de comunicació audiovisual, escoles de medis audiovisuals o simplement autodidactes amb molta experiència en direcció de fotografia en cinema i que desitgin adquirir una formació d’excelència, utilitzant material de càmara i il·luminació professional y medis digitals per a la correcció de color; essent supervisats per professionals de la cinematografia de primer nivell.

Informació Bàsica

DURACIÓ Del 3 d’octubre de 2022 al 14 de desembre de 2023
LECTIU Del 3 d’octubre de 2022 al 22 de juny de 2023
CRÈDITS 60 ECTS
HORARI dilluns a dijous de 16:00 a 20:00 h
IDIOMA Castellà
REQUISITS Podran accedir al Màster els alumnes graduats en altres escoles de cinema, graduats en carreres afins als medis audiovisual.

També podran accedir la gent capaç de demostrar experiència prèvia en medis audiovisuals que han d’enviar per correu electrònic:
– Carta de motivació
– Currículum vitae
– Un enllaç amb portfoli o reel de traballs previs. (vimeo, youtube, wetransfer…)
– Fotocòpia del títul o certificat d’estudis

 

El resultat de la deliberació es comunicarà por e-mail

Metodologia

La metodologia empleada en el màster és eminentment pràctica, orientada al seguiment individualitzat de l’alumne en la seva evolució com a D.O.P. Es fundamenta en la realització dels exercicis pràctics del domini de la llum en set i exteriors, y de la correcció de color en post-producció, i en la impartició de seminaris amb alguns dels més importants tècnics especialistes i directors de fotografia del país. Els exercicis, seminaris i curtmetratges es roden amb la càmara ARRI ALEXA SXT. També s’inclouen workshops en 16mm i 35mm.

Exercicis i curtmetratges amb la ARRI ALEXA SXT PLUS

Els alumnes del màster de direcció de fotografia utilitzaran per a tots els exercicis diaris i curtmetratges del programa la càmera ARRI ALEXA SXT PLUS.

En disposar-la ECIB en propietat, aquesta càmera serà el principal vehicle d’aprenentatge durant el curs. L’ ARRI ALEXA SXT PLUS és la càmera més utilitzada en les produccions cinematogràfiques professionals en tot el món.

arri-alexa-xt-plus

Seminaris i masterclasses amb reconeguts cineastes

 

Durant el màster s’impartiran 3 seminaris amb importants directors de fotografia i tècnics especialistes del país, a més de diverses classes magistrals. En tractar-se de cineastes en actiu de gran demanda en la indústria cinematogràfica la confirmació de dates de la seva participació es donarà durant el transcurs de l’any acadèmic. Els seminaris són de 15 hores de durada repartits en 3 dies.

 

Tenint en compte la possibilitat que finalment algun d’aquests professionals no pogués assistir al màster, l’escola el substituiria per un de categoria professional similar.

 

Del “Pool” de professionals contactats per ECIB dels quals sortiran els 3 directors de fotografia que impartiran els seminaris està format per:

Xavi Giménez
Daniel Aranyó ECIB
alex catalán
Pablo Rosso master ECIB
máster dirección de fotografía ECIB barcelona
racaj ECIb

Projecte final

 

Els alumnes inscrits en el màster roden el seu curtmetratge amb mitjans professionals. La fotografia és realitzada per els La escola posseeix en propietat la càmera ARRI ALEXA XT PLUS, la qual cosa permet a l’alumne poder utilitzar-la en les diferents pràctiques, curtmetratges i seminaris que es realitzen durant l’any acadèmic.

 

Els alumnes inscrits en el màster fotografien els curtmetratges dirigits i produïts en el màster de direcció cinematogràfica.

 

La ARRI Alexa XT Plus destaca per la seva gran versatilitat perquè és la càmera de referència en la indústria cinematogràfica en general i en rodatges de nivell professional en qualsevol àmbit de l’audiovisual. Disposa d’un sensor d’imatge 16: 9 (format Super 35) i un mòdul SxS original que accepta dues targetes SxS Pro o SxS Pro + per a l’enregistrament ProRes o DNxHD en la càmera. Es requereix d’una gravadora externa per a l’enregistrament ARRIRAW. A més ofereix un control remot sense fil integrat, un sistema de dades de lents ARRI (LDS), sortides addicionals i sensors de moviment i posició incorporats.

 

A més, l’escola posa a la disposició de l’alumne dues càmeres RED SCARLET (WEAPON I MYSTERIUM),  2 càmeres Balckmagic pocket 6K, 2 cambres URSA Blackmagic i 4 càmeres Blackmagic Cinema 4K, una d’elles amb muntura PL.

DSC00411

Suports fílmics en un món digital

 

 

 

Durant el Màster es plantejaran exercicis amb suport fotoquímic (pel·lícula) que abastaran:

 

·El coneixement mecànic de la camèra (càrrega de xassís, enfilat de la pel·lícula, etc)

 

·Les proves de camèra (test de fixació, velocitat, enquadrament, etc)

 

·El rodatge d’escenes (control exhaustiu de l’exposició, contrast i color en diferents situacions lumíniques)

 

·La emulsion cinematografica:suport, característiques físiques, tipus de pel·lícules.

 

·Flux de treball en cel·luloide: Telecine, escanejat.

 

·Procés de Mitjançat Digital

 

·Sensitometria i colorimetria analògica

 

·Història tècnica del cinema : càmeres i suports en 16, 35, 70 mm.

 

 

·Evolució històrica del etalonatge de pel·lícules: del color timming al color grading. Processos de laboratori.

109428649_3061727737276158_9065014970555571735_o

Professor

El nostre claustre docent està constituït principalment per professionals en actiu de la indústria del cinema l’experiència del qual garanteix una formació d’acord amb la realitat de la professió avui dia.

Titulació

· Màster en direcció de fotografia per l’ECIB, Escola de Cinema de Barcelona

· Màster en Direcció de fotografia per la Universitat de VIC – Universitad Central de Catalunya.          

Sol·licitar el temari

Omple el següent formulari i t’enviarem el temari complet del curs

Nombre y apellido (*)

Email (*)

Teléfono

Población y país

Mensaje

Acepto la política de privacidad y protección de datos.