fbpx

Màster en Animació 3D

Màster en 3D

Per a cinema d’Animació i Videojocs

1 any

 

 

 

ECIB, valent-se de l’experiència formativa de l’escola 9zeros, ha dissenyat dos màsters en animació 3D que potencien tant les qualitats tècniques i artístiques de l’alumnat com la seva integració en un equip de treball similar al desenvolupat en un estudi d’animació professional.

 

El màster persegueix capacitar l’alumne en l’aprenentatge de les tècniques necessàries per convertir-se en artista 3D generalista, tant en l’àmbit del cinema com de la televisió, la publicitat o els videojocs. S’orienta principalment al coneixement pràctic de tots els elements que configuren l’animació 3D generalista; l’animació, el modelatge, les textures, els uvs, el Rigging, els materials, la fotografia, el Render i la composició. També es vol assimilar els processos de producció i planificació d’una obra audiovisual animada en 3D.

El màster persegueix capacitar l’alumne en l’aprenentatge de les tècniques necessàries per crear i animar personatges en 3D en el marc d’una producció audiovisual, ja sigui en l’àmbit del cinema i sèries d’animació, la publicitat o videojocs.

Màster en animació 3D – Generalista

 

 

 

 

1. Treballa com en un estudi professional d’animació.

 

Utilitza els mateixos equips i programes amb els quals es realitzen les millors produccions de cinema i videojocs; ordinadors amb doble monitor, tauletes gràfiques de pantalla i espais per a gravar les teves pròpies referències d’actuació.

2. Un màster dedicat SOL a l’animació 3D.

 

Convertir-se en un professional de l’animació 3D requereix esforç i sobretot temps complet. El nostre màster aborda exclusivament les disciplines fonamentals de l’animació generalista en 3D; Rigging, Modelatge, Lighting i Animació.

3. L´animació és cinema.

 

A la sala de cinema, en una plataforma de streaming o en la televisió, el món de l’animació és audiovisual. Per això, només al voltant d’una escola cinematogràfica podràs aconseguir l’excel·lència com a animador. Aprofita els diferents departaments cinematogràfics que ofereix ECIB (llenguatge cinematogràfic, guió, fotografia, postproducció,VFX) per a potenciar els teus treballs al màxim nivell. Posa en pràctica els teus coneixements adquirits a través de la infinitat de curtmetratges que ofereix la productora de l’escola.

4. Aprèn dels millors professionals de l’animació..

 

En aquests vint anys ens han visitat en ECIB infinitat de professionals d’alt nivell per a impartir seminaris o masterclases sobre la indústria i l’art animat. Lee Unkrich (Coco, Toy story 3, Buscant a Nemo) Marc Osborne (Kung fu Panda, El petit príncep), Juan Carlos Carrión (Animador de personatges en Pixar), Iker del los Mozos (Big Heroe 6, Frozen 2, Trenca Ralph); són només alguns dels molts artistes digitals i animadors que han impartit lliçons al nostre alumnat.

5. L’escola de Catalunya amb major nombre d’alumni en els millors estudis d’animació del món.

 

No serà fàcil, però estudiant en ECIB podràs arribar a formar part de la plantilla de professionals dels millors estudis del món. Així ha ocorregut amb el nostre “alumni”, amb una trajectòria professional que abasta les més destacades empreses d’animació internacionals; com Pixar, Framestore, MPC, Weta Digital, Digital Negative, Reel FX, etc.

6. Comença des de zero.

 

No tens coneixements d’animació 3D?, No et preocupis, comença des de l’inici. Encara que per a accedir al màster és imprescindible postular-te i garantir formació bàsica de Maia autodesk, pots incorporar-te al màster realitzant prèviament el curs d’intensiu d’iniciació a l’animació 3D que s’imparteix un mes abans del començament del màster.

7. Pràctiques en empreses.

 

ECIB ha subscrit diversos convenis de pràctiques amb empreses d’animació de l’àmbit de la publicitat, el cinema i els videojocs. Les incorporacions de l’alumnat estan subjectes a la capacitat mostrada durant el màster i la demanda existent.

8. Titulació Universitat de Vic.

 

Amb la superació del màster, s’atorga doble titulació acadèmica; document certificat d´ ECIB i titulació de la Universitat de VIC – Universitat Central de Catalunya.

Objetius

El màster persegueix capacitar l’alumne en l’aprenentatge de les tècniques necessàries per a convertir-se en animador 3D generalista, ja sigui tant en l’àmbit del cinema com de la televisió, la publicitat o els videojocs.

 

Grup reduït de 12 alumnes

Per garantir una formació individualitzada, el màster limita les seves places a només 12 alumnes.

A qui va dirigit

A estudiants nacionals i internacionals amb o sense formació prèvia en el món de l’animació en 3D i que vulguin aprofundir en el maneig de les tècniques d’animació generalista

Informació Bàsica

Durada: Del 17 d’octubre 2022 al 11 de juliol 2023
De 16.00 a 20:00h.
De dilluns a divendres. 20 hores setmanals

Crèdits:  60 ECTS

Idioma: Castellà

 

Condicions d’accés:

Podran accedir al Màster els qui disposin d’un nivell òptim en animació 3D i del programa Maya Autodesk. Per a acreditar-ho, els interessats hauran d’enviar per correu electrònic:

– Carta de motivació

– Curriculum vitae

– Un enllaç amb portfolio o reel de treballs previs. (vimeo, youtube, wetransfer…)

El resultat de la deliberació es comunicarà per e-mail.

Animació realitzada pels alumnes del màster 2019-2020

Sol·licitar el temari

Omple el següent formulari i t’enviarem el temari complet del curs

Nombre y apellido (*)

Email (*)

Teléfono

Población y país

Mensaje

Acepto la política de privacidad y protección de datos.
Treball amb motors de videojocs

Al màster aprendràs a manejar-te amb entorns i eines per a videojocs com el motor gràfic de Epic, Unreal Engine.

*Info Covid-19

Aquests cursos estan dissenyats per a ser impartits de manera presencial, per tal que l’alumne pugui aprofitar les instal·lacions i equipaments de l’escola. En el cas que, per raons derivades del COVID-19, l’alumne no pugui accedir a l’escola a l’inici de curs, es facilitarà que pugui a connectar-se a classe de manera online.  Garantim així que l’alumne rebrà tot la càrrega lectiva prevista, així com el seguiment personalitzat del professor, tal com correspon a tots els alumnes.

Professors

 

 

 

 

Marcello Álvarez

Coordinador del Màster d’Animació 3D Generalista

Marcello Alvarez compta amb una gran experiència com a Animador de Personatges 3D, ha treballat en diversos paises com Espanya, França, Turquia i República Txeca. En aquest sentit, entre els seus treballs més destacats estan, la creació i direcció de l’empresa Bee and Bird Animation Studios Barcelona desenvolupant projectes preschool, disseny de personatges, crowd animation i tecnologia per a automatitzar workflows de producció. Ha estat partícip de diversos curtmetratges i Lead d’animació en empreses de videojocs i sèries 3D.

Professors Convidats

Aquests van ser alguns dels professionals convidats en la passada edició:

Elena Vallverdú

 

Actualment Sènior layout artist en l’estudi d’animació Digital Domain. En l’última dècada ha treballat per a les empreses d’animació i efectes especials més importants del món com Double
negative, MPC, Weta Digital o Prevalgui Focus. Com a Sènior i layout TD artist ha treballat en peliculas com: Sonic La pelicula, Pojemon: Detectiu Picachu, El gratacel, Aquaman, Tomb Raider, la lliga de la justícia, Guardians de la Galàxia vol 2, Passengers o El Llibre de la Selva.

Iker J. de los Mozos

 

Iker J. dels Mossos treballa com a Director Tècnic de Personatges (presentador especialitzat en articulació de personatges digitals) des de fa més de 15 anys. En els seus inicis va treballar en estudis espanyols, com Ilion Animation Studios (ara ‘Skydance Animation’) i Kandor Graphics, per després fer el salt a The Mill, a Londres. El 2012 es va incorporar a l’equip que va crear ‘Frozen’, i fins 2019 va treballar en els estudis Disney Animation, participant també en pel·lícules com ‘Big Hero 6’, ‘Zootrópolis’, ‘Vaiana’, ‘Ralph Trenca Internet’ i ‘Frozen 2 ‘. Actualment, supervisa la creació de personatges en Genies, on treballa per crear una nova generació d’avatars.

Albert Miarnau

 

EXPERIÈNCIA PROFESSIONAL

 

Ha treballat com a animador professional en sèries, publicitat, videojocs i pel·lícules d’animació, com ara

 

· Futbolín (Underdogs – 2013)

· Atrapa la Bandera (Capture the Flag – 2015)

· Savva (HeroQuest – 2015)

· Tadeo Jones 2 (Tad Stone 2 – 2017)

· Sgt. Stubby: An American Hero (2018)

· Playmobil (2019)

· ¡Scooby! (2020)

Sergi Caballer

 

EXPERIÈNCIA PROFESSIONAL

Exerceix actualment de modelador 3D de personatges en Walt Disney Studios.

També ha treballat com a 3D Character Visual Development i Rigger en empreses com Aardman Animations, Kandor Graphics i The Spa Studios. Entre la seva filmografia destaquen;

-Raya and the Last dragon

-Ralph trenca internet

-Vaiana

-Zootrópolis

-Olaf´s frozen adventure

-Pirates!

-Justin i l’espasa del valor

Equip docent

El nostre claustre docent està constituït principalment per professionals en actiu de la indústria del cinema l’experiència del qual garanteix una formació d’acord amb la realitat de la professió avui dia.

Alumni

Jordi Oñate

Crowd animator en Pixar (Del revés, Brave, El viaje de Arlo, Monsters University, Buscando a Dori, Cars 3)
Character animator en MPC (Harry potter, Las crónicas de Narnia, Lucha de titanes )

Ver perfil de Jordi en Linkedin

Chema Del Fresno

Senior FX TD en Double Negative (Justice League) 
MPC ( Passengers, X-Men: Apocalypse, The jungle book, The Hunger Games, James Bond “Spectre)

Ver perfil de Chema

Elena Vallverdú

Layout TD en Weta digital (Guardianes de la Galaxia 2, Valeria y la ciudad de los mil planetas) MPC (El libro de la selva, Passengers, Piratas del Caribe: los hombres muertos no mienten) Double negative (El hogar de Miss Peregrine para niños peculiares, Star Trek: Más allá)

Ir a la web de Elena

Joan Azpeitia

Digital Compositor en LamppostVFX. (X-men apocalipsis, Suicide Squad, Collide, El guardián invisible)

Ver perfil de Joan en Linkedin

Jordi Collet Texido

Matchmover en Double Negative.(Dunkirk, Wonderwoman, Pacific Rim:The uprising)

Ver perfil de Jordi en Linkedin

Albert Miarnau

Character animator en Lightbox animation studios (Las aventuras de Tadeo Jones, Atrapa la bandera)

Ver perfil de Albert en Linkedin

Pau Montero

Senior cinematic animator en mercurysteam. Animador en Lightbox (Tadeo Jones 2)

Ver perfil de Pau en Linkedin

Ricard Miras

Character TD and Developer en Ilion Animation Studios (Justin y la espada del valor, Sweesters-TV series)

Ver perfil de Ricard en Linkedin

Nora Serrano

Character animator en lightbox Entertainment (Tadeo Jones 2)

Ver perfil de Nora en Linkedin

Jordi Agut

Modelador en Classics animated.
https://www.gloriousfilms.com/ (Prodigal y The Promise)

Ver perfil de Jordi en Linkedin

Ruth Marco

Texture artist en Classics animated. https://www.gloriousfilms.com (Prodigal y The Promise)

Ver perfil de Ruth en Linkedin

Pere Via

Character animator en Mikros Image Canada

Ver perfil de Pere en Linkedin

Requisits d’admissió

Per desenvolupar el programa del màster és imprescindible disposar de coneixements bàsics de Maya Autodesk. Aquests poden assimilar-se a través del “curs d’iniciació de maia” que s’imparteix en ECIB durant els mesos de juliol o setembre.

Els alumnes que disposin d’aquests coneixements s’han d’incorporar al màster directament a l’octubre. Així i tot, per garantir una major agilitat en la realització de les classes i una formació de qualitat, és recomanable apuntar-se a aquest curs d’iniciació abans de l’inici del màster.

El programa del curs d’introducció al maia conté quatre mòduls;
1. Introducció al 3D i al Maya Interface
2. Introducció al Rigging
3. Introducció a l’Animació (Fonaments Bàsics)
4. Introducció a la Il·luminació (Render i Composició)

Titulació

Màster en Animació 3D per a cinema d’Animació i Videojocs per la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya    

Màster en Animació 3D per per a cinema d’Animació i Videojocs ECIB, Escola de Cinema de Barcelona

Per què estudiar el màster en Animació 3D

v
  1. Per que en la seva 19a edició és un dels màsters d’animació 3D generalista més antics d’Espanya, valent-se de l’experiència, metodologia i disseny curricular que proporciona la integració de l’escola d’animació 9Zeros en ECIB.
  2. Per que d’ell han sortit alumnes treballant en els més importants estudis d’animació del món com Pixar, Double negative, MPC o Weta Digital.
  3. Per que està orientat exclusivament al 3D sense barrejar altres tècniques d’animació, emprant tot el seu programa a que dominis totalment les eines d’animació generalista en Maya.
  4. Per estar coordinat per l’animador professional Marcello Álvarez el que garanteix la creació d’una “demo reel” que compleixi els requisits de la indústria d’animació
  5. Per disposar de titulació universitària de 60 crèdits ECTS emparada per la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya.
  6. Per que utilitza rigs de personatges professionals que són un referent en estudis d’animació líders en el món.
  7. Per la correcció i revisió setmanal dels exercicis de l’alumne a càrrec d’un supervisor d’animació d’un estudi professional garantint l’excel·lent factura de la “reel “de cada alumne.
  8. Per que es realitza en 15 mesos, dedicant de juny a setembre a polir el teu “demo reel” per finalment revisar-se amb el director d’animació Maxi Díaz.
  9. Per seus seminaris i master-classes que signifiquen un complement especialitzat a la formació rebuda en el màster. Professionals de l’animació com Jordi Oñate, els germans Grangel o Raúl García han passat per les aules de l’escola per impartir els seus coneixements.
  10. Per els avantatges estructurals que proporciona formar part de l’oferta formativa d’ECIB, amb la facilitat d’accés a recursos i espais, disposició de materials i equips; i aprofitament de sinergies amb altres àrees relatives a l’animació i la direcció cinematogràfica; la fotografia, el muntatge, el so i els VFX, l’animació 2D i stop-motion.

Sol·licitar el temari

Omple el següent formulari i t’enviarem el temari complet del curs

Nombre y apellido (*)

Email (*)

Teléfono

Población y país

Mensaje

Acepto la política de privacidad y protección de datos.
Professors