fbpx

Màster en animació i realització 2D

Màster en animació i realització 2D

Duració: 18 Mesos

 

 

1. Una Cintiq Wacom 22″ per alumne.

 

Perfecciona els teus coneixements d’animació 2D i il·lustració digital amb l’ús individual de la tauleta gràfica Cintiq wacom 22″. Practica en espais amplis amb taules de llum i adaptats per a gravar les teves pròpies referències d’actuació. Domina el traç amb sessions de dibuix d’anatomia humana amb models reals.

2. Un programa dedicat INTEGRAMENTE a l’animació 2D.

 

La realització d’aquest màster requereix d’eines i coneixements impossibles d’assimilar si es comparteixen amb altres especialitats de l’animació. Al llarg del programa aprendràs en profunditat les tècniques especifiques per a convertir-te en un expert animador 2D.

3. Converteix-te en ALUMNI d’èxit

 

Perquè el dibuix animat continua sent una tècnica molt demanda avui dia, converteix-te en un artista 2D de primer nivell. Segueix els passos dels nostres “alumnni”, que una vegada acabat el màster han aconseguit treballar en sèries, pel·lícules i videojocs espectaculars. Films com “Psiconautas”, “Chico i Rita”, “Apollo  10 1/2: a space age adventure” o “They shot the piano player” van comptar amb la participació dels nostres exalumnes

4. Un màster amb els millors professionals de l’animació

 

A més de comptar amb un quadre docent de professionals en actiu, el màster ofereix cada any seminaris i masterclases amb figures rellevants de la indústria de l’animació. Llegeix Unkrich (Coco, Toy story,) Sebastien Laudenbach (La noia sense mans), Manolo Galiana (Buñuel en el laberint de les tortugues), George Schwizgebel (L’home sense ombra), són només alguns dels molts animadors de renom que han impartit classes al nostre alumnat.

5. Curtmetratges premiats a tot el món.

 

Som l’escola d’animació de Catalunya amb major nombre de produccions d’animació, premis i seleccions en festivals per any. Com a mostra, “Good night Mr Ted ” (Treball final del màster d’animació 2D 2019-2020) va guanyar el premi del públic de Futur talent del festival Animac 21, una secció en la qual només participen produccions de les millors escoles d’animació del món.

6. Pràctiques en empreses.

 

ECIB ha subscrit diversos convenis de pràctiques amb empreses i estudis d’animació de l’àmbit de la publicitat, el cinema  i els videojocs. Per a la seva postulació, s’avaluarà el nivell adquirit per l’alumne durant el màster, asi com la seva aptitud per al treball en equip. Les incorporacions de l’alumnat a les empreses estan subjectes a la capacitat mostrada durant el màster i a la disponibilitat laboral existent.

7. L’animació és cinema.

 

Ja des de l’aparició de Melies l’animació va ser cinema. Per això, només a l’entorn d’una escola cinematogràfica podràs aconseguir l’excel·lència com a animador. Aprofita els diferents departaments cinematogràfics que ofereix ECIB (narrativa cinematogràfica, guió, fotografia, postproducció, VFX) per a potenciar els teus treballs al màxim nivell.

8. Crea el teu “Reel” d’animació

 

Crea la teva carta visual de presentació en la indústria mentre realitzes el màster. Supervisat per professorat professional en actiu, aquest resum de treballs realitzats durant l’any mostraran el millor de les teves capacitats com a animador 2D.

9. Titulació Universitat de VIC

 

Amb la superació del màster, s’atorga doble titulació acadèmica; document certificat de ECIB i titulació de la Universitat de VIC- Universitat Central de Catalunya.

Objectiu

L’objectiu del màster és formar animadors i realitzadors capacitats per treballar en qualsevol àrea vinculada als dibuixos animats. El màster persegueix que l’alumne tingui l’autonomia suficient per crear els seus propis projectes, solucionar totes les dificultats tècniques que apareguin en un projecte de 2D, i enfortir les seves aptituds en pro de la descoberta de la seva mirada personal com a animador de dibuixos animats.

A qui va dirigit

A estudiants nacionals i internacionals amb formació prèvia en el món de l’animació en 2D i que vulguin aprofundir en el maneig de les tècniques de realització i producció d’aquesta especialitat. Dirigit també a alumnes del curs d’iniciació a l’animació 2D.

Informació Bàsica

DURACIÓ 18 mesos
DATA :Del 4 d’octubre de 2022 al 22 de juny de 2023
CRÈDITS 60 ECTS
CALENDARI D’octubre a juny, classes lectives
PROJECTE FINAL De juliol a desembre + postproducció
HORARI De dilluns a dijous, de 16:00 a 20:00 h
IDIOMA Castellà

REQUISITS Els interessats hauran d’enviar el seu currículum per acreditar el seu nivell acadèmic, així com mostrar una reel amb treballs realitzats

Metodologia

El curs és eminentment pràctic. Tot i que les classes tècniques d’animació 2D abasten el 75% del màster (entre octubre i juny), s’imparteixen igualment classes de perfeccionament del traç, de Concept art i de creació de storyboards. Per assimilar els coneixements impartits durant les classes lectives, l’alumne dirigeix i produeix -de juliol a desembre i sota la supervisió del coordinador del màster- un projecte fílmic de dibuixos animats. El curtmetratge és estrenat en sala cinematogràfica al juny de l’any següent.

Titulació

Màster en Animació i realització 2D per la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya.    

Immersió en un ambient cinematogràfic únic

El cinema de ficció, d’animació i documental completen la variada oferta de màsters i diplomes de l’ECIB, fet que facilita l’aparició de sinergies que donen com a resultat una major qualitat dels projectes finals. Així, no és estrany que alumnes d’animació participin en el disseny de crèdits o en la integració d’elements 3D en projectes de ficció; o que els alumnes de Direcció col•laborin en el guió i realització dels curtmetratges de 2D, 3D o Stop-motion.

Per què estudiar el màster en animació i realització 2D?

v
 1. Perquè en la seva 19a edició és el màster d’animació 2D més antic d’Espanya, valent-se de l’experiència, metodologia i disseny curricular que proporciona la integració en ECIB de l’escola d’animació 9Zeros.
 2. Perquè d’ell han sorgit alumnes treballant en empreses de 2D de tot el món tant per a sèries de televisió, llargmetratges o publicitat.
 3. Perquè està coordinat i supervisat per Toni Torronteras, presentador professional que ha participat en produccions com El petit mag, Blanche Neige, Totó Sapore o Despertaferro.
 4. Perquè et permet conèixer les fases del procés de producció de peces animades en 2D, des de la idea inicial fins al producte final, manejant els principis d’animació completa, mitja o limitada, útils tant per 2D com per a les restants tècniques.
 5. Per que es realitza en 18 mesos, la qual cosa permet a l’alumne dedicar el temps necessari a la producció del curtmetratge perquè sigui postproduït i distribuït amb garanties d’èxit en festivals.
 6. Perquè l’admissió al màster es realitza sota postulació, garantint d’aquesta manera que tots els alumnes tinguin un nivell òptim per afrontar la realització del curtmetratge final.
 7. Per el seu quadre docent amb professionals en actiu que aporta a l’alumne una visió real de la indústria de l’animació.
 8. Perquè persegueix familiaritzar l’alumne amb el procés de treball de l’animació dibuixada: esbós d’animació, cleanup i intercalació, i poder realitzar animacions amb correcció, combinant un treball posa a posi amb l’animació progressiva o “straight ahead”.
 9. Pels seus seminaris i master-classes que signifiquen un complement especialitzat a la formació rebuda en el màster. Grans figures comoManolo Galiana, Raúl García, els germans Grangel i Felip Morell han passat per l’aula de l’escola per impartir els seus coneixements.
 10. Per els avantatges estructurals que proporciona formar part de l’oferta formativa d’ECIB, amb la facilitat d’accés a recursos i espais, disposició de materials i equips; i aprofitament de sinergies amb altres àrees relatives a l’animació i la direcció cinematogràfica; la fotografia, el muntatge, el so i els VFX.
 11. Per ensenyar a l’alumne a compartir un espai de treball que comporti un enriquiment mutu similar a l’existent en els tallers o estudis professionals per tal de potenciar la pulcritud en els acabats del dibuix; aconseguint, d’aquesta manera, estar preparats per afrontar una oportunitat laboral amb la garantia d’un ofici adquirit.
 12. Per valer-se de la productora Dosmentes films per produir el curtmetratge de dibuixos animats triat en el “pitching” i distribuir-lo en festivals nacionals i internacionals. Potenciar la visibilitat dels documentals és l’objectiu principal de Dosmentes Films.
 13. Per disposar de titulació universitària de 60 crèdits ECTS emparada per la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya.

Professors convidats en edicions anteriors

10753740_690c3b79

Luis Zamora

Nascut a Osca en 1979, Luis Zamora és un artista especialitzat a la creació de Story-*boards
per a produccions animades en cinema i televisió.

Impartirà un seminari pràctic de 15 hores exclusiu per als alumnes del màster d’animació 2D
i màster d’animació stopmotion.

Entre les seves produccions més importants com storyboardista destaquen;

-La Oveja Shaun. la pelicula: Granjaguedón (Aardman animation, 2019)
-Early man (Aardman animation,2018)
-La Oveja Shaun. la pelicula (Aardman animtion, 2015)
-Jelly Jam. TV serie (2011-13)
-Pocoyó .TV serie (2007)

manolo galiana ecib

Manolo Galiana

Manolo Galiana és sens dubte el director d’animació 2D més important d’Espanya. La seva extensa
trajectòria artistica es materialitza en el seu rol com a director de animacion i animador en més de 50
produccions des de 1976, entre elles destaquen;

-Buñuel en el laberinto de las tortugas (2018)
-Antimarteria (2018)
-Chico y Rita (2010)
-El ilusionista (2010)
-Asterix y los vikingos (2006)
-Spirit. El corcel indomable (2002)
-Titan A.E. (2000)
-Anastasia (1997)

Lee Unkrich

Lee Unkrich

Amb dos Oscars en les seves vitrines, ha dirigdo diverses de les millors produccions de la factoria Pixar, com són Coco, Toy Story 3, a més de co dirigir Buscant a Nemo, Monstres S.A. i Toy Story 2.
Va mantenir una trobada de preguntes i respostes amb els nostres alumnes de les diferent especialitats d’Animació en un esdeveniment emmarcat dins del festival de Animac amb el qual col·labora l’escola.

Professors

 

El nostre claustre docent està constituït principalment per professionals en actiu de la indústria del cinema l’experiència dels quals garanteix una formació d’acord amb la realitat de la professió avui en dia.

Programa del Curs

– Animació 2D 29 ECTS
– Animació Digital 6 ECTS
– Dibuix (desenvolupament visual) 3 ECTS
– Concept Art 3 ECTS
– Storyboard 3 ECTS
– Guió 3 ECTS
– Producció 2 ECTS
– Postproducció 2 ECTS
– Projecte Final 9 ECTS

Solicitar el temari

Omple el següent formulari i t’enviarem el temari complet del curs

Nombre y apellido (*)

Email (*)

Teléfono

Población y país

Mensaje

Acepto la política de privacidad y protección de datos.