fbpx

Màster en animació i realització Stop-Motion

Màster en animació i realització Stop-Motion

Duració: 18 Mesos

1.Instal·lacions especialitzades en animació stop motion

 

Utilitza els mateixos equips i programes amb els quals es realitzen les millors produccions de stopmotion; aula de truques individualitzades amb dragonflame, taller de construcció de decorats i personatges, platons de rodatge per a stopmotion, travelling circular i espais per a gravar les teves pròpies referències d’actuació.

2.Alumni treballant en Aardman i Laika

 

Ecib s’enorgulleix d’impartir el màster d’Espanya amb més alumnes treballant en les millors empreses d’animació stopmotion del món. “Alumni”, que han participat en produccions com “Early man”, L’ovella Shaun” ,”Chicken run 2″ o “Morph”. Guillem Bauza, alumne de l’edició 2020/2021 ha estat contractat com a assitant animator per Laika al final del màster.

3.Comença desde zero

 

No teniu coneixements previs d’animació stopmotion? No et preocupis, podràs aprendre des de la base. Tot i que per accedir al màster cal una postulació i garantir formació bàsica en stopmotion, pots incorporar-te sense formació prèvia realitzant un curs intensiu d’iniciació que s’impartirà abans del començament del màster.

4.Curtmetratges premiats en els millors festivals del món

 

Com a treball final del màster es realitzen curtmetratges d’animació que han estat seleccionats i premiats en festivals de tot el món. Som l’escola amb major nombre de produccions d’animació creades per any.

5.Aprèn dels millors professionals de l’animació

 stopmotion

 

En l’última dècada ens han visitat en ECIB una llarga llista de professionals per a impartir seminaris o masterclases. Emma de Swaef i Marc Roels (La casa) Lee Unkrich (Coco, Toy story,) Marc Osborne (El petit príncep) Clyde and Henry Prods

 (Madame Tutli-*Putli), Germans Quay (Street of Crocodiles)

són només alguns dels molts animadors i directors que han impartit lliçons al nostre alumnat.

3.Coordinat per un animador

Stopmotion 

professional

 

Per a garantir la impartició del màster segons els estàndards de la indústria el programa està creat i coordinat per Claudi Sorribas , animador stopmotion que ha treballat en peliculas com a “Possès” i “Nayola”, a més d’haver animat infinitat de projectes per a publicitat i televisió.

7.Crea el teu Reel d’animació

 

Crea la teva carta visual de presentació en la indústria mentre realitzes el màster. Supervisat per professorat professional en actiu, aquest resum de treballs realitzats durant l’any mostraran el millor de les teves capacitats com a animador

 

L’Stop-motion és una tècnica d’animació que neix a finals del segle XIX. The Humpty Dumpty Circus (Estudis Vitagraph, 1897) és el primer treball en el qual s’aconsegueix moviment amb la utilització successiva d’imatges fixes.

Des de llavors l’animació stop-motion ha evolucionat des d’animadors amb un perfil autoral com Starewitch, Svankmajer i els germans Quay a la feina actual dels estudis Laika i Aardman, sense oblidar Tim Burton i l’herència de Harryhausen en els anys 60 i 70.

Per realitzar i produir una obra excel·lent en Stop-motion, no només és necessari dominar les tècniques i materials d’aquest art singular sinó a més ser capaços, com en tota producció cinematogràfica, d’utilitzar els mecanismes plàstics i narratius que converteixen allò filmat en pura emoció fotograma a fotograma.

Solicitar el temari

Omple el següent formulari i t’enviarem el temari complet del curso

Anar al formulari

Objectiu

Formar tant a tècnics com a realitzadors d’animació que dominin no només les eines i materials necessaris per produir una obra audiovisual en stop-motion sinó també els mecanismes narratius (guió, música, muntatge…) que converteixin la història que l’envolta en reflex de la seva pròpia autoria.

A qui va dirigit

A estudiants nacionals i internacionals amb formació prèvia en el món de l’animació en Stop-motion i que vulguin aprofundir en el maneig de les tècniques de realització i producció d’aquesta especialitat. Dirigit també a alumnes del curs d’iniciació d’Stop-motion.

Informació Bàsica

DURACIÓ 18 mesos
DATA D’INICI 4 d’octubre de 2022
CALENDARI D’octubre a juny, classes lectives
PROJECTE FINAL De juliol a desembre + postproducció
HORARI De De dilluns a dijous, de 16:00 a 20:00 h
IDIOMA Castellà

REQUISITS Els interessats hauran d’enviar el seu currículum per acreditar el seu nivell acadèmic, així com mostrar una reel amb treballs realitzats.

Metodologia

El curs és eminentment pràctic. Tot i que les classes tècniques d’stop-motion ocupen el 75% del màster, destaca igualment la importància en el perfeccionament del traç, el concept art, la creació d’story board i el maneig del software After effects. La realització d’un curtmetratge com a projecte final entre juliol i desembre serveix per consolidar els coneixements adquirits durant tot l’any acadèmic.

Titulació

Màster en Animació i realització Stop-Motion per ECIB, Escola de Cinema de Barcelona

Immersió en un ambient cinematogràfic únic

El cinema de ficció, d’animació i documental completen la variada oferta de màsters i diplomes de l’ECIB, fet que facilita l’aparició de sinergies que donen com a resultat una major qualitat dels projectes finals. Així, no és estrany que alumnes d’animació participin en el disseny de crèdits o en la integració d’elements 3D en projectes de ficció; o que els alumnes de Direcció col•laborin en el guió i realització dels curtmetratges de 2D, 3D o Stop-motion.

Per què estudiar el màster en animació i realització Stop Motion?

v
  1. Perquè en la seva 19a edició és el màster d’animació Stop-motion més antic d’Espanya, valent-se de l’experiència, metodologia i disseny curricular que proporciona la integració en ECIB de l’escola d’animació 9Zeros
  2. Perquè és l’únic màster a Espanya que ha aconseguit introduir diversos alumnes en l’estudi d’animació stopmotion més important del món; Aardman Animation.
  3. Perquè es realitza en 18 mesos, la qual cosa permet a l’alumne dedicar el temps necessari a la producció del curtmetratge perquè sigui post-produït i distribuït amb garanties d’èxit en festivals.
  4. Per l’èxit dels seus curtmetratges, seleccionats i premiats en festivals nacionals i internacionals. Els curtmetratges Musicidio (Ferriol Tugues, 2013-14), El Càstig (Nelson Fernandes, 2011-12), Citoplasmas de mig àcid (Irene Iborra, 2004-05) i Roger (Arnau Godia, 2014-15) acumulen més de 140 seleccions i 32 premis.
  5. Perquè l’admissió al màster es realitza sota postulació, garantint d’aquesta manera que tots els alumnes tinguin un nivell òptim per afrontar la realització del curtmetratge final.
  6. Perquè està coordinat per Claudi Sorribas, un dels millors animadors de stopmotion del país, destacant el seu treball com a animador en el film “posseït” (Sam Orti)
  7. Per els seus seminaris i màster-classes que signifiquen un complement especialitzat a la formació rebuda en el màster. Grans artistes de l’stop-motion com els germans Quay, Piotr Dumala, Chris Entwistle, els germans Grangel, Sam, John Dilworth, “Open the portal”, Regina Pessoa o Abi Feijoo han passat per les nostres aules per impartir els seus coneixements.
  8. Per beneficiar-se de màsters i diplomes paral·lels com 2D, 3D, guió, direcció, VFX o muntatge, disposant de la possibilitat d’introduir en el seu curtmetratge elements d’altres tècniques d’animació per millorar el resultat final.
  9. Per ensenyar a l’alumne a compartir un espai de treball que comporti un enriquiment mutu similar a l’existent en els tallers o estudis professionals per tal de potenciar la pulcritud en els acabats de la producció stop-motion; aconseguint, d’aquesta manera, estar preparats per afrontar una oportunitat laboral amb la garantia d’un ofici adquirit.
  10. Per valer-se de la productora Dosmentes films per produir el curtmetratge d’stop-motion triat en el “pitching” i distribuir-lo en festivals nacionals i internacionals. Potenciar la visibilitat dels documentals és l’objectiu principal de Dosmentes Films.

Curtmetratges

Premis i seleccions

Els curtmetratges realitzats durant el 3r any del Diploma d’animació són produïts a través de la productora cinematogràfica Dosmentes Films, la qual cosa fa possible obtenir el certificat de qualificació per grups d’edat a l’Institut de la Cinematografia i Arts Audiovisuals (ICAA), pas indispensable per a la seva comercialització, registre als Premis Gaudí i presentació a ajuts públics cinematogràfics del Ministeri de Cultura. Dosmentes Films s’encarrega de la distribució en festivals nacionals i internacionals dels curtmetratges sorgits del màster. De les més de 50 produccions realitzades en el Diploma en aquests 17 anys destaquen:

Musicidio
Màster d’stop-motion 2013-2014
Realització: Ferriol Tugues
Comèdia, 7 min, 2013

Premis: 23 seleccions i 5 premis, entre ells: SITGES film festival premi SGAE Nova Autoria 2015 a la millor direcció-realització. Premi al millor curt internacional al San Francisco FROZEN FILM FESTIVAL 21-7-15. I selecció al Festival de Cannes Short film corner.

El castigo
Màster d’stop-motion 2011-2012
Realització: Nelson Fernandes
Drama, 3’30 min, 2012

Premis: 101 seleccions i 15 premis, entre ells: – Flagstaff Mountan Film Festival (EUA) Millor curt d’estudiant, – Corti a Ponte (Itàlia) Millor animació, – Fincortex 2013 (Colòmbia) Millor animació

Citoplasmas de medio acido
Màster d’stop-motion 2004-2005
Realització: Irene Iborra, David Gautier, Eduard Puertas
Comèdia, 4 min, 2004

Premis: 22 seleccions i 12 premis, entre ells: CINANIMA Espinho, Portugal 2005 (Premi del públic d’òperes primes), Festival de Cinema Internacional de Girona 2005 (Menció especial del Jurat Animació)

ROGER
Màster d’stop-motion 2015-2016
Realització: Sonia Cendón, Sara Esteban, Arnau Gòdia, Ingrid Masarnau, Martí Montañola
Comèdia, 7 min, 2016

Premis: 103 seleccions (preseleccionat per als GOYA) i 25 premis, entre ells; Millor curtmetratge espanyol ANIMAYO, Best Animation en el SUNSET FILM FEST Els Angéles, Millor curt d’animació MECAL, Millor Música original NOVA AUTORIA SITGES 2016, Millor curt d’animació Rewind Festival 2017

RANAWAY
Màster d’stop-motion 2016-2017
Realització: Georgina Díaz, Arturo Lacal, Alba Medinyà, Vanessa Silva
Comèdia, 7 min, 2017

Premis: Encara en fase de distribució en festivals

Professors Convidats

La mirada de ECIB s’estén més enllà de les nostres aules. Creiem que l’intercanvi d’idees, filosofia i maneres de treballar amb professionals del mitjà cinematogràfic i l’animació enriqueix l’aprenentatge dels nostres alumnes.

 

Mostra d’aquest afany per ampliar els nostres programes formatius, ECIB organitza cada any diverses activitats que compten amb la presència de reconeguts professionals de la indústria de l’animació i el cinema, depenent de la disponibilitat del professional en qüestió.

 

En les passades edicions ens han visitat els següents professionals:

César Díaz Meléndez

 

Animador amb 25 anys d’experiència. Va treballar durant els seus començaments en sèries de dibuixos animats per TV (entre d’altres, “Les tres Bessones”) i actualment està especialitzat en tècniques d’animació amb sorra i stop motion, realitzant els seus propis projectes i treballant com presentador en diversos llargmetratges com:

–Isla de perros /Isle of Dogs – Wes Anderson. 2017
–Mi Vida de Calabacín/Ma vie de Courgette – Claude Barras 2015
–Anomalisa – Charlie Kaufman 2014
–ParaNorman – Laika 2012
–Frankenweenie – Tim Burton 2011

-El bosque de Haquivaqui – Qvisten Animations 2015

–Solan and Ludvig – Qvisten Animations 2012
–O Apostolo – Fernando Cortizo. 2010
– CID la Leyenda. Filmax animation 2004

Filmografía

Muedra- Animacion stopmotion al aire libre 2019
Zepo- Animación con arena 2014
Vivir-Animación con plastilina sobre cristal. 2016
No corras tanto. Animación con arena 2009
Atormenta. Animación con arena 2009
Cocina salvaje. Animación de objetos 2006

Sam Ortí

 

Sam Ortí, SAM, ha consagrat els últims 15 anys de la seva vida al cinema d’ animació especialitzat sobretot en el stop motion. treballant en projectes molt variats, tant a Espanya, on va ser part de l’equip creatiu dels famosos anuncis sobre l’arribada de l’euro, “Els García”, entre molts encàrrecs; així com a l’estranger, on destaquen les seves col·laboracions amb la factoria Aardman, on va col·laborar tant en la sèrie “Creatures conforts”, com en el llargmetratge “The Pirates!”

On més temps i esforç ha invertit és en la seva obra pròpia, amb nombrosos i multipremiats curtmetratges, com “Encarna”, “The werepig” o “Vicenta”. I també en el seu últim treball, en forma de llargmetratge,”Pos Eso“, 80 minuts de costumisme cañí barrejats amb el més delirant cinema de terror que ha tingut un remarcable èxit sobretot en festivals a tot el llarg i ample del globus, aconseguint nombrosos premis i mencions.

Professors

 

El nostre claustre docent està constituït principalment per professionals en actiu de la indústria del cinema l’experiència dels quals garanteix una formació d’acord amb la realitat de la professió avui en dia.

Programa del Curs

– Animació en stop-motion
– Disseny i fabricació de personatges
– Escenografia (decorats)
– Direcció de fotografia
– Dibuix (desenvolupament visual)
– Concept Art
– Storyboard
– Guió
– Producció – Postproducció (banda sonora, edició)
– Projecte Final

Solicitar el temari

Omple el següent formulari i t’enviarem el temari complet del curso

Nombre y apellido (*)

Email (*)

Teléfono(*)

Población y país

Mensaje

Acepto la política de privacidad y protección de datos.