Màster en Direcció Cinematogràfica

Màster en Direcció Cinematogràfica

Duració: 1 any – PLACES EXHAURIDES

Filmar és una manera d’expressar el nostre pensament sobre el món, com ho és parlar o escriure. Només cal contemplar un pla d’un film de Federico Fellini, de John Ford, d’Ingmar Bergman, d’Alfred Hitchcock, de John Cassavetes, de Rainer Werner Fassbinder, d’Akira Kurosawa, de Stanley Kubrick, de David Lynch, de Quentin Tarantino o de Michael Haneke per identificar immediatament el seu autor. Cadascuna de les seves imatges porta implícit l’ADN del director.

El nostre propòsit és formar el Director de Cinema del segle XXI, multidisciplinari, autònom, singular, capacitat per aprofitar els recursos que facilita l’era digital i, alhora, posseïdor d’un ampli coneixement del procés de creació d’una obra cinematogràfica. En definitiva, un Director que trobi la seva pròpia autoria com a cineasta.

Solicitar el temari

Omple el següent formulari i t’enviarem el temari complet del curs

Anar al formulari

Objectiu

Acompanyar l’alumne, a través del mirall dels clàssics, en el descobriment de la seva pròpia mirada com a cineasta, un cop ja es dominen les eines del llenguatge audiovisual tant en la teoria com en la seva aplicació en el set.

A qui va dirigit

A estudiants nacionals i internacionals amb formació en escoles de cinema, facultats de comunicació audiovisual, escoles de mitjans audiovisuals o amb experiència en la indústria audiovisual i que vulguin adquirir una formació professional complementària als seus altres estudis.

Informació Bàsica

DURACIÓ 1 any
DATA D’INICI 8 d’octubre de 2018
REQUISITS cv i bobina
CRÈDITS 60 ECTS.
CALENDARI D’octubre a juny
HORARI De dilluns a divendres de 10:00 a 14:00 h.
IDIOMA Castellà

Metodologia

La metodologia utilitzada en el màster és eminentment pràctica, orientada al seguiment individualitzat de l’alumne en la seva evolució com a cineasta. Es fonamenta en la realització d’exercicis pràctics en totes les assignatures i en la direcció d’un curtmetratge en format 2K, 4K o RED EPIC com a treball final del màster.

Titulació

Màster en Direcció Cinematogràfica per la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya.

Curtmetratges

Cada alumne realitza un curtmetratge individual que serveix per buscar la seva pròpia mirada com a autor i cineasta.

En el primer trimestre els alumnes presenten els seus projectes personals a un “pitching” de Direcció en el qual són escollits tres projectes de curtmetratge que seran realitzats en grup. En aquests curtmetratges cada alumne exerceix una funció concreta: Director artístic, muntador, ajudant de direcció, script, director de so, Cap de producció, etc.

Projectes del curs

Professors

 

El nostre claustre docent està constituït principalment per professionals en actiu de la indústria del cinema l’experiència dels quals garanteix una formació d’acord amb la realitat de la professió avui en dia.

Programa del Curs

– Llenguatge cinematogràfic 12 ECTS
– Posada en escena 12 ECTS
– Muntatge 2 ECTS
– Guió 6 ECTS
– Producció executiva 3 ECTS
– Cinema digital i VFX 2 ECTS
– Documental en primera persona 3 ECTS
– Ajudantia de Direcció 3 ECTS
– Script Editor 2 ECTS
– Direcció d’actors 3 ECTS
– Direcció artística 1 ECTS
– El cinema a la televisió. Les sèries 2 ECTS
– Curtmetratges 9 ECTS

Solicitar el temari – Places exhaurides per al curs 2018/2019

Omple el següent formulari i t’enviarem el temari complet del curs

Anar al formulari