fbpx

Màster en Direcció Cinematogràfica i Posada en escena

Màster en Direcció Cinematogràfica i Posada en escena

Duració: 15 mesos

El nostre propòsit és formar al Director de Cinema del segle XXl, multidisciplinari, autònom, singular, capacitat per a aprofitar els recursos que facilita l’era digital i, al seu torn, posseïdor d’un ampli coneixement del procés de creació d’una obra cinematogràfica. En definitiva, un Director que trobi la seva pròpia autoria com a cineasta.

Per a això, ens valem d’un quadre docent professional que vertebra el màster a través de la realització d’exercicis pràctics i tutories personalitzades. La impartició de seminaris i classes magistrals amb cineastes en actiu complementa una formació basada en l’especialització i descobriment de l’autoria cinematogràfica.

Com a colofó al màster cada alumne realitza el seu propi curtmetratge amb una càmera digital de cinema RED SCARLET WEAPON que li permetrà aconseguir els estàndards tecnològics necessaris per a poder participar en festivals nacionals i internacionals de primer nivell.

Solicitar el temari

Omple el següent formulari i t’enviarem el temari complet del curs

Anar al formulari

Objectiu

Acompanyar l’alumne, a través del mirall dels clàssics, en el descobriment de la seva pròpia mirada com a cineasta, un cop ja es dominen les eines del llenguatge audiovisual tant en la teoria com en la seva aplicació en el set.

A qui va dirigit

A estudiants nacionals i internacionals amb formació en escoles de cinema, facultats de comunicació audiovisual, escoles de mitjans audiovisuals o amb experiència en la indústria audiovisual i que vulguin adquirir una formació professional complementària als seus altres estudis.

Informació Bàsica

DURACIÓ 15 mesos
REQUISITS cv i bobina
CRÈDITS 60 ECTS.
CALENDARI 7 de octubre de 2019 a 20 de desembre de 2020
HORARI De dilluns a dijous de 10:00 a 14:00 h.
IDIOMA Castellà

Metodologia

La metodologia utilitzada en el màster és eminentment pràctica, orientada al seguiment individualitzat de l’alumne en la seva evolució com a cineasta. Es fonamenta en la realització d’exercicis pràctics en totes les assignatures i en la direcció d’un curtmetratge en format 2K, 4K o RED EPIC com a treball final del màster.

Titulació

Màster en Direcció Cinematogràfica i Posada en escena per la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya.

Curtmetratges

Cada alumne realitza un curtmetratge individual que serveix per a buscar la seva pròpia mirada com a autor i cineasta.

Els alumnes inscrits en el màster roden el seu curtmetratge amb mitjans professionals. La fotografia és realitzada pels alumnes del màster de fotogràfica de ECIB que exerceixen el rol de Directors de fotografia del film.

La cambra utilitzada és la RED SCARLETWEAPON , una càmera de cinema digital que incorpora el recent sensor DRAGON. Amb l’últim sensor desenvolupat per RED i amb una resolució nativa de 5K, aquesta cambra brilla per la seva versatilitat. Pot gravar en R3D, ProRes i DNxHD (la RED EPIC només grava en R3D). A més permet carregar arxius 3D LUTque faciliten la previsualització en cambra de qualsevol look creat i desitjat.

Projectes del curs

Professors

 

El nostre claustre docent està constituït principalment per professionals en actiu de la indústria del cinema l’experiència dels quals garanteix una formació d’acord amb la realitat de la professió avui en dia.

Programa del Curs

Mòdul 1 : Mirades del cinema actual 6 ECTS

Mòdul 2 : La posada en escena i la direcció d’actors 12 ECTS

Mòdul 3: Desenvolupament del projecte de curtmetratge 12 ECTS

Mòdul 4: Treball final de màster 30 ECTS

Solicitar el temari

Omple el següent formulari i t’enviarem el temari complet del curs

Anar al formulari