Màster en Direcció de fotografia

Màster en Direcció de fotografia

Duració: Del 7 d’octubre de 2019 al 16 de desembre de 2020

El màster de direcció de fotografia d’ECIB està dirigit per aqueelles persones que tenen un domini força avançat de les eines técniques i creatives del diseny de la llum cinematogràfica y de la correcció de color.

 

Per a poder accedir al màster és imprescindible postular-se. Per a l’admisió no sols es valorarà el coneixement teòric de la fotografia aplicada al cinema sino tambié i especialment, les habilitats demostrades en rodatge. Es tindran molt en compte els treballs realitzats prèviament per la persona que es postula amb especial atenció a la factura visual de les seves produccions. El currículum acadèmic del participant és molt important per poder valorar sa admisió al màster, però no serà determinant com a resolució final.

 

És també fonamental tenir els coneixements bàsics del software de correcció de color Davinci Resolve. De totes maneres, l’escola ofereix la oportunitat d’adquirir-los a través del curs d’iniciació en correcció de color a la mateixa ECIB durant el mes de juliol.

 

Per aquells alumnes que no siguin admesos al màster de fotografia, l’escola ofereix l’opció d’accedir al segon any del Diploma de Direcció fotogràfica per tal d’aconseguir el nivell que es demana i poder matricular-se en el màster l’any següent.

Solicitar el temari

Omple el següent formulari i t’enviarem el temari complet del curs

Anar al formulari

Objectiu

L’objectiu consisteix en dotar a l’alumne d’un nivell excelent de formació fotogràfica en cinema a través de la experiència de dirigir la fotografia d’un curtmetratge amb medis profesionals supervisats pels millors directors de fotografia de la industria del cinema en Espanya.

A qui va dirigit

El màster està dirigit a estudiants amb coneixements avançats en fotografia cinematogràfica que vinguin d’altres escoles de cinema, facultats de comunicació audiovisual, escoles de medis audiovisuals o simplement autodidactes amb molta experiència en direcció de fotografia en cinema i que desitgin adquirir una formació d’excelència, utilitzant material de càmara i il·luminació professional y medis digitals per a la correcció de color; essent supervisats per professionals de la cinematografia de primer nivell.

Informació Bàsica

DURACIÓ Del 7 d’octubre de 2019 al 16 de desembre de 2020
LECTIU Del 7 d’octubre de 2019 al 18 de juny de 2020
CRÈDITS 60 ECTS
HORARI dilluns a dijous de 16:00 a 20:00 h
IDIOMA Castellà
REQUISITS Podran accedir al Màster els alumnes graduats en altres escoles de cinema, graduats en carreres afins als medis audiovisuals, en humanitats, arts, etc.

Tambié podran accedir la gent capaç de demostrar experiència prèvia en medis audiovisuales o arts, que han d’enviar per correu electrònic:
– Carta de motivació
– Currículum vitae
– Un enllaç amb portfoli o reel de traballs previs. (vimeo, youtube, wetransfer…)
– Fotocòpia del títul o certificat d’estudis

 

El resultat de la deliberació es comunicarà por e-mail

Metodologia

La metodologia empleada en el màster és eminentment pràctica, orientada al seguiment individualitzat de l’alumne en la seva evolució com a D.O.P. Es fundamenta en la realització dels exercicis pràctics del domini de la llum en set i exteriors, y de la correcció de color en post-producció, i en la impartició de seminaris amb alguns dels més importants tècnics especialistes i directors de fotografia del país. Els exercicis, seminaris i curtmetratges es roden amb la càmara ARRI ALEXA ST.

Titulació

Màster en producció i realització de Documental per la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya.

Seminaris, masterclasses i activitats

Els alumnes del màster en documental tindran accés gratuït al seminari de José Luis Guerín i al taller de Nicolas Philibert que s’impartiran durant el segon trimestre del 2017 i a les diverses masterclasses que tindran lloc al llarg del curs. En el curs 2015-2016 vam gaudir de la presència de: Agustí Villaronga, Fernando León de Aranoa, José Luís Guerín, Matías Piñeiro, Víctor Erice i Andrés Duque.

José Luis Guerín

José Luís Guerín explorarà, al llarg de 20 hores lectives, els límits del llenguatge cinematogràfic entre la ficció i el documental, analitzant conceptes com la posada en escena, el muntatge com a forma d’enunciació, l’eloqüència de l’enquadrament o el punt de vista documentat. Guerín és un dels màxims representants del cinema d’autor europeu, la seva filmografia comprèn 16 produccions entre les que destaquen “Innisfree” (1990), “En construcción” (2001) i “Guest” (2010). El seu últim film “La academia de las musas” (2015) s’acaba d’estrenar comercialment a Espanya i França, i ha obtingut el Giraldillo de oro al Festival de Cinema Europeu de Sevilla del 2015.

guerin_noticia

Nicolas Philibert “Programar l’atzar”

Nicolas Philibert és d’un dels cineastes més importants en l’àmbit del documental. Amb una filmografia que abasta més de trenta anys i deu llargmetratges, amb la seva pel•lícula “Ser i tenir” va aconseguir un dels majors èxits de crítica i públic que ha aconseguit el documental en els últims anys. El mes de novembre impartirà un taller de 12 hores per als alumnes del Màster en documental amb el títol “Programar l’atzar”.

philibert_ecib

Visita al Sheffield Doc Fest 2020

Com a activitat extracurricular i no obligatòria, el màster en documental ofereix la possibilitat de conèixer de la mà de la productora Bettina Walter el funcionament d’un dels festivals de documentals més importants i inspiradors d’Europa. El MEET MARKET del Sheffield Doc Fest és el lloc ideal per a conèixer en profunditat com funciona la indústria i les noves tendències dels “decision-makers” internacionals.

Una hora al dia, durant tres jornades consecutives, la productora alemanya mostrarà els mecanismes interns d’un festival de documentals que inclou:
• La projecció dels millors documentals internacionals de l’actualitat.
• Un mercat de documentals en què es donen cita productors, distribuïdors i creadors de tot el món per intercanviar idees i projectes.
• Xerrades, taules rodones i masterclasses de reconeguts professionals de la indústria.
• Un espai dedicat als nous formats del documental interactiu.

El Sheffield Doc Fest se celebra durant el mes de juny. La realització i cost d’aquesta activitat dependrà del nombre de participants inscrits.

Projecte final

 

A l’últim trimestre, els alumnes realitzaran i produiran dos documentals, dividits en dos grups. Els projectes són seleccionats en una presentació “pitching” en què s’estableixen les funcions i rols que cada alumne ha d’exercir en la producció: realitzador, director de fotografia, muntador, productor, dissenyador del so. El nombre reduït d’alumnes permet l’atenció personalitzada a l’hora de fer el seguiment dels projectes finals.

10 raons per estudiar el Màster en Documental

v
  1. Per tenir com a objectiu descobrir la mirada personal com a documentalista de cada participant sense oblidar el marc industrial en què es desenvolupa la seva obra.
  2. Pels 18 anys de trajectòria formant documentalistes el treball dels quals està present en televisions i festivals de tot el món.
  3. Pels avantatges estructurals que proporciona formar part de l’oferta formativa de l’ECIB, amb la facilitat d’accés a recursos i espais, disposició de materials i equips; i aprofitament de sinergies amb altres àrees relatives a la direcció cinematogràfica, l’animació, la fotografia, el muntatge, el so i els VFX.
  4. Per la seva metodologia pràctica que submergeix el participant en el procés real de la realització i producció documental, amb l’elaboració d’exercicis pràctics i la creació d’un projecte en finalitzar l’any acadèmic.
  5. Per estar impartit per professionals en actiu de la indústria del cinema documental com Bettina Walter, Albert Albacete, Oriol Porta o Pere Alberó.
  6. Per posar a disposició de l’alumne un tribunal en el “pitching” (presentació oral del projecte davant de televisions i “decision-makers”) format per professionals de primer nivell: un cap de compres d’una televisió nacional, un director d’un reconegut festival de documentals i una productora executiva, cosa que dota l’alumne d’una visió real del mercat en el procés de selecció de projectes.
  7. Per admetre un grup reduït de 20 alumnes, cosa que garanteix el seguiment individualitzat i la interacció proactiva entre alumne i professorat. Els projectes elegits per a la seva realització estan limitats igualment a equips de 4 persones.
  8. Per comptar amb la productora Dosmentes Films per produir els documentals elegits en el pitching i distribuir-los en festivals nacionals i internacionals. Potenciar la visibilitat dels documentals és l’objectiu principal de Dosmentes Films.
  9. Per oferir la possibilitat de conèixer els secrets d’un dels mercats de documental més importants d’Europa, el Sheffield Doc Fest.
  10. Per disposar de titulació universitària de 60 crèdits ECTS emparada per la Universitat Europea de l’Atlàntic.

Projectes del curs

Professors

 

El nostre claustre docent està constituït principalment per professionals en actiu de la indústria del cinema l’experiència dels quals garanteix una formació d’acord amb la realitat de la professió avui en dia.

Programa del Curs

Teoria del Documental 36 ECTS
Història i gèneres del documental 9 ECTS
Dramatúrgia, investigació i guió 9 ECTS
Producció de documentals i rodatge 12 ECTS
Muntatge i Postproducció 6 ECTS
Desenvolupament de projectes 9 ECTS
Realització i producció dels documentals 15 ECTS

Solicitar el temari

Omple el següent formulari i t’enviarem el temari complet del curs

Anar al formulari