fbpx

Màster en Muntatge Cinematogràfic

Màster en Muntatge Cinematogràfic

Duració: 1 any

El muntatge és l’última de les tres grans etapes en la realització d’una pel·lícula. Per aquesta raó, les decisions que es prenen a la sala d’edició afecten definitivament tant els criteris de planificació i posada en escena traçats pel director en el set com el desenvolupament de la trama argumental i la pròpia estructura del guió establerts pel guionista en la solitud del seu despatx. Muntar un film és molt més que unir una sèrie d’imatges segons una planificació preestablerta. Muntar un film és dotar d’un sentit diferent les imatges filmades, és tornar a escriure el guió, redefinint l’estructura de la pel·lícula, és dirigir de nou l’actor, atorgant una nova intenció a les seves paraules i a les seves mirades.

Objectiu

La finalitat del curs és dotar l’alumne d’uns coneixements superiors teoricopràctics que li permetin dominar el procés de muntatge d’una obra cinematogràfica en les seves especialitats de ficció, animació o documental. Es persegueix familiaritzar l’alumne tant amb la tecnologia i equips d’edició professionals com amb la metodologia de treball essencial per a l’acoblament de les imatges rodades, abastant des de la primera lectura del guió fins a l’edició i postproducció final.

A qui va dirigit

A estudiants nacionals i internacionals, amb experiència prèvia en estudis audiovisuals, ja sigui en finalitzar la seva formació en escoles de cinema com en facultats de comunicació audiovisual, que vulguin adquirir una formació pràctica sobre el rol del muntador en el cinema, a través de la seva participació directa en curtmetratges i documentals en format professional.

Informació Bàsica

Calendari: Del 4 d’octubre de 2022 al 22 de juny 2023
Horari: Dimecres, dijous i divendres de 16:00 a 20:00 h.
Idioma: Castellà

Requisits: Podran accedir al Màster alumnes graduats en altres escoles de cinema, graduats en carreres afins als mitjans audiovisuals, en humanitats, arts, etc. També hi podran accedir els que acreditin experiència prèvia en mitjans audiovisuals o arts, havent de remetre per correu electrònic: carta de motivació, currículum vitae, enllaç amb portfolio o reel de treballs previs, fotocòpia del títol o certificat d’estudis.

Metodologia

El màster explora i aprofundeix, des d’una perspectiva pràctica, en el rol del muntador cinematogràfic en les especialitats d’animació, ficció o documental. L’alumne adquireix una formació especialitzada sobre la manera de combinar la imatge i el so per a així dotar-los d’una narrativa singular. A través de la realització d’exercicis pràctics dissenyats ad hoc i la participació en el muntatge dels curtmetratges realitzats pels alumnes s’aprèn a utilitzar els programes d’edició claus en la indústria.

Titulació

Màster en Muntatge Cinematogràfic per l’ECIB, Escola de Cinema de Barcelona

Màster en Muntatge Cinematogràfic per UVIC – Universitat Central de Catalunya 

Participació activa en els curtmetratges i documentals

 

L’aprenentatge del muntatge cinematogràfic s’assimila a través de la participació activa en els curtmetratges d’animació, ficció i documental de l’escola. Aquestes produccions es realitzen en el marc dels Diplomes en Direcció Cinematogràfica, d’Animació i del Màster en Documental. Els alumnes es responsabilitzen del procés complet tècnic i artístic de muntatge dels curtmetratges en formats 4K i 2K, des de l’anàlisi preliminar en la lectura del guió a la postproducció final a la sala d’edició.

10 raons per estudiar el Màster en Muntatge Cinematogràfic

v
  1. Ofereix la possibilitat d’aprendre el muntatge cinematogràfic a través de l’edició dels curtmetratges realitzats a l’escola.
  2. Es basa en una metodologia pràctica dotant l’alumne d’un ordinador personal que li permeti realitzar els exercicis proposats pel professor.
  3. Compta amb un nombre reduït d’alumnes, cosa que confereix al màster un tracte únic i personalitzat.
  4. Perquè està coordinat pel muntador Manel Almiñana, un dels cineastes amb més prestigi i trajectòria en l’àmbit de la docència del muntatge cinematogràfic.
  5. Per aprendre i aprofundir en l’ús dels programes d’edició de vídeo Adobe Premiere i Final Cut Pro.
  6. Per realitzar-se en una escola de cinema, beneficiant-se dels equips, instal·lacions i materials que aquesta ofereix.
  7. Ofereix l’experiència personal i intransferible de participar en una producció cinematogràfica experimentant el valor del treball en conjunt amb el director.
  8. Per oferir una perspectiva diversa sobre els diferents estils i metodologies del muntatge cinematogràfic abastant des de la mirada més autoral a la més comercial.
  9. Atorga rellevància a altres aspectes de la postproducció cinematogràfica com la correcció de color, la postproducció de so i els VFX.
  10. Per oferir la possibilitat de muntar curtmetratges en les especialitats fílmiques de la ficció, el documental i l’animació.

Programa del Curs

– Aspectes teòrics
– L’ofici del muntador
– La metodologia de treball
– La postproducció:
– El muntatge abans de l’edició
a) El muntatge en el guió literari
b) El muntatge sobre el guió tècnic
c) El muntatge en el set de rodatge

– Tutories de muntatge dels curtmetratges de tercer i màster en documental
– Evolució del muntatge al llarg de la història
– Anàlisi de pel·lícules
– Exercicis pràctics de muntatge
a) Exercicis de continuïtat
b) Exercicis d’estructura
c) Exercicis de so
d) Exercicis d’efectes especials
e) Exercicis de correcció de color

Professors

 

El nostre claustre docent està constituït principalment per professionals en actiu de la indústria del cinema l’experiència dels quals garanteix una formació d’acord amb la realitat de la professió avui en dia.

Sol·licitar el temari

Omple el següent formulari i t’enviarem el temari complet del curs

Nombre y apellido (*)

Email (*)

Teléfono

Población y país

Mensaje

Acepto la política de privacidad y protección de datos.