fbpx

Postgrau en Guió per a cinema i TV

Postgrau en Guió per a cinema i TV

Duració: 1 any

El guió és la base d’una pel·lícula o un capítol, el primer pas d’una llarga cadena de producció. En abordar l’escriptura d’un guió, o el desenvolupament d’un format televisiu, el guionista ha de pensar no només en aquells aspectes relacionats amb l’àrea creativa i argumental, sinó també tenir en compte aspectes relacionats amb altres departaments, ja sigui de format, de producció, de direcció, de muntatge, d’art, etc. Per poder conèixer de primera mà i aprendre com es porta a terme el procés de realització d’una pel·lícula, els alumnes del Postgrau poden participar de manera voluntària en els múltiples rodatges que l’escola realitza anualment.

Objectiu

L’objectiu és formar guionistes especialitzats en l’escriptura de llargmetratges i sèries de ficció per a web i TV.

A qui va dirigit

El postgrau està dirigit a llicenciats i titulats en grau, i a estudiants i interessats en l’escriptura de guió per a cinema i TV amb prèvia formació acadèmica o experiència professional en el sector.

Informació Bàsica

DURACIÓ 1 any.
CALENDARI Des del 10 d’octubre 2022 fins al 20 de juny 2023
REQUISITS Podran accedir al Postgrau els alumnes del curs d’iniciació al guió o persones amb coneixements previs en l’escriptura de guions, havent de remetre per correu electrònic: carta de motivació, currículum vitae, un guió o treball escrit previ, fotocòpia del títol o certificat d’estudis.
CRÈDITS 30 crèdits ECTS
HORARI Dilluns i Dimarts de 16:00 a 19:00 h durant el primer quadrimestre; Dilluns o dimarts de 16:00 a 19:00 h, segons l´especialització triada, durant el segon quadrimestre.
IDIOMA Castellà

Metodologia

La metodologia utilitzada en el postgrau és eminentment pràctica, orientada al seguiment individualitzat de l’alumne en la seva evolució com a guionista, tant durant la impartició de les hores lectives com fora d’elles, amb la correcció dels exercicis i projecte final.

Titulació

Postgrau en guió de ficció per a cinema i TV per la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya 
Màster en guió de ficció per a cinema i TV per l’ ECIB, Escola de cinema de Barcelona

 

Projecte final

 

Cada alumne haurà de desenvolupar un projecte final atenent l’especialitat escollida: en el cas de cinema es realitzarà l’escriptura d’un guió de llargmetratge i en el cas de televisió a escollir entre sèrie dramàtica, mini sèrie, sitcom, TV-movie o web- sèrie. El desenvolupament del projecte serà supervisat i editat en tot moment per les professores. L’objectiu final és arribar a tenir una Bíblia de venda i un Guió a punt per poder presentar a productors, institucions o festivals.

Professors

 

El nostre claustre docent està constituït principalment per professionals en actiu de la indústria del cinema l’experiència dels quals garanteix una formació d’acord amb la realitat de la professió avui en dia.

Programa del Curs

a) El guió cinematogràfic 12 ECTS
Orientat a l’escriptura de guió de llargmetratge, amb formació teòrica i pràctica sobre estructures, personatges, diàlegs, argument, trames, etc.

b) El guió de TV 12 ECTS
S’aprofundeix en els gèneres i models narratius a TV; comèdia, drama i la tragèdia romàntica; les estructures, els personatges, trames i diàlegs. S’analitza també la ficció a internet.

b) Projecte Final 6 ECTS
Desenvolupament d’un projecte a escollir segons l’especialitat.

Solicitar el temari

Omple el següent formulari i t’enviarem el temari complet del curs

Nombre y apellido (*)

Email (*)

Teléfono

Población y país

Mensaje

Acepto la política de privacidad y protección de datos.